miercuri, 8 iulie 2015

Alimentele care....ne mumifică! Specialiştii spun că aceste produse sunt foarte bogate în conservanţi alimentari

Un studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) arată că batoanele de slăbit sunt pline cu E-uri. Iar aceste substanţe conservante mumifică organismele consumatorilor.

  • Groparii braşoveni s-au plâns că trupurile decedaţilor nu putrezesc
Publicitate
Studiul ANPC asupra a 17 produse de tip batoane de slăbit a scos în evidenţă că acestea mustesc de E-uri. Jumătate conţin peste 3 tipuri de aditivi alimentari. De asemenea, 6% din batoanele studiate conţin şase E-uri, iar 30% conţin unul sau două E-uri. Aceste substanţe conservante, de multe ori dăunătoare organismului, sunt absolut necesare în industria alimentară modernă, încă din anii ’60. Alimentele produse în cantităţi mari trebuie să stea mai mult în galantare până sunt cumpărate. Prin anii ’80 s-a observat că în cimitire apăreau tot mai multe “minuni” de cadavre care după mulţi ani de la înhumare nu se descompuneau. Misterul mumificărilor a fost elucidat de doi cercetători germani care, în urma unor studii, au constatat că în cadavrele mumificate se află o concentraţie foarte ridicată de conservanţi.

Braşovenii cer deshumarea după 10 ani, nu după şapte

Explicaţia: o parte din conservanţii care se află în alimentele consumate este stocată în celulele şi în ţesuturile adipoase, deoarece organismul uman nu le poate elimina în totalitate. După deces, conservanţii acumulaţi în organism omoară microbii care ar trebui să descompună cadavrul. Rezultatul este mumificarea decedatului. Fenomenul a ajuns şi în România, după anul 2000. Administratorii de cimitire din Braşov, de pildă, au cerut deja ca deshumarea morţilor să se facă după 10 ani, nu după şapte ani, cum cere tradiţia. Ei spun că la şapte ani dezgroapă tot mai mulţi morţi care nu putrezesc şi ar fi bine să-i lase mai mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu