miercuri, 8 iulie 2015

Ce este gonoreea?

Gonoreea este o infectie bacteriana pe care atat barbatii, cat si femeile o pot contracta si care poate provoca infectii la ochi, gat, cervicale, uretrale si anale.

Ce este gonoreea?
Bacteria poate infecta si trompele uterine si poate duce la boala inflamatorie pelvina. Gonoreea poate cauza probleme serioase de sanatate pentru femei si barbati, inclusiv de fertilitate, daca nu este tratata.

Rata de gonoree a scazut de-a lungul anilor datorita campaniilor de succes in domeniul sanatatii publice in mare parte. Cu toate acestea, ea este comuna inca si se estimeaza ca mai mult de 700.000 de oameni devin infectati cu gonoree in fiecare an.

Poti contracta gonoreea prin contact vaginal, anal sau oral cu cineva care este deja infectat cu gonoree. Femeile care sunt insarcinate si care au gonoree o pot transmite si copilului in timpul nasterii.

In timpul contactului seuxal nu este necesara penetrarea completa (penis sau limba) pentru ca transmiterea sa aiba loc. Folosirea prezervativelor din latex inca de la inceputul contactului sexual pana cand nu mai exista contact cu pielea poate reduce riscul de transmitere a gonoreei.



Taguri:
gonoree, infectie, boala cu transmitere sexuala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu