duminică, 26 iulie 2015

Merg la doctor cum ne ducem noi după pâine! N-o arată, dar suferă! Iată celebrităţile care s-au pricopsit de câţiva ani cu boli ce le-au dat viaţa peste cap

Cine nu le cunoaşte istoricul medical e tentat să spună că duc o viaţă de vis. Celebre, mai mult sau mai puţin avute, cu familii frumoase şi cariere aşezate, câteva vedete de la noi lasă impresia că l-au prins pe Dumnezeu de picior. În realitate însă, ce-au primit pe-o parte au pierdut pe cealaltă, fiindcă suferă de boli ce par a nu avea vindecare...

  • Andreea Berecleanu are coloana «varză», dar nu se poate opera
    Andreea Berecleanu are coloana «varză», dar nu se poate opera
  • Cabral se luptă cu un colesterol «mamut»
    Cabral se luptă cu un colesterol «mamut»
  • Anca Badiu, bănuită de hipertiroidie, susţine că s-a îngrăşat din cauza astmului
    Anca Badiu, bănuită de hipertiroidie, susţine că s-a îngrăşat din cauza astmului
  • Costi Ioniţă, probleme cu coloana sau... ceva mai grav?
    Costi Ioniţă, probleme cu coloana sau... ceva mai grav?
  • Dragoş Bucur, diabetic insulino-dependent
    Dragoş Bucur, diabetic insulino-dependent
  • Tili Niculae
    Tili Niculae
  • Tili Niculae a pus pe blog o poză cu mana ei “atacată” de psoriazis
    Tili Niculae a pus pe blog o poză cu mana ei “atacată” de psoriazis
  • Cosmina Păsărin
    Cosmina Păsărin

Dragoş Bucur, diabetic insulino-dependent

“Diabetul a fost ca o palmă care m-a dezmeticit”, a declarat, acum ceva timp, Dragoş Bucur.
Actorul a descoperit că e bolnav la 24 de ani, în 2002, deci acum 13 ani, iar de atunci, regimul strict, măsurarea glicemiei şi injecţiile cu insulină - căci este insulino- dependent - sunt respectate zilnic cu religiozitate.
Şi-a făcut chiar şi un blog dedicat diabeticilor, pe care a postat situaţii generate de această boală, ca o învăţătură pentru colegii de suferinţă. Cele mai rele par a fi crizele hiper şi hipoglicemice:
“Când eşti în hiperglicemie, vrei să spui «te iubesc» şi iese «te urăsc, pleacă din faţa mea, lăsaţi-mă toţi în pace, idioţilor, cretinilor», iar dacă intri în hipo în timpul unei discuţii, te transformi brusc într- un retardat”, a povestit el din propriile experienţe.
Dragoş a recunoscut că diabetul i s-a declaşat într-o perioadă foarte stresantă, în care mânca nesănătos, se odihnea insuficient, fuma şi bea alcool. Acum, e la polul opus. Îşi respectă orele de masă, iar odihna e sfântă, chiar dacă asta îi încurcă uneori programul zilnic. Mai mult, anul trecut, s-a hotărât să renunţe la carne, devenind vegetarian.

Andreea Berecleanu are coloana «varză», dar nu se poate opera

Frumoasa ştiristă de la Antena 1 suferă de o afecţiune care dă dureri mari: multiple hernii de disc. În limbaj popular, coloana ei vertebrală e “varză” şi nenorocirea este că nu e un caz operabil.
Pentru a diminua durerile, care pot fi atroce, Andreea face zilnic fizioterapie şi trăieşte cu securea deasupra capului, căci există riscul să rămână oricând paralizată. Medicii i-au interzis să mai meargă pe tocuri - le poartă doar la evenimente mondene şi nu mai mult de oră -, să stea mult în picioare, să facă sport şi să ridice greutăţi mai mari de un kilogram.
“La pachet” cu suferinţa fizică a venit şi una sufletească: din cauza bolii, Andreea nu mai are voie să rămână însărcinată.

Costi Ioniţă, probleme cu coloana sau... ceva mai grav?

Schimbarea fizică dramatică prin care a trecut Costi Ioniţă în ultimii doi ani a ridicat mari semne de întrebare asupra stării sale de sănătate.
Mai slab cu 15 kilograme şi tras la faţă, compozitorul a declarat că ar fi vorba despre un început de hernie de disc şi că medicul i-a recomandat să slăbească mult, să-şi schimbe alimentaţia, trecând pe vegetale, şi să facă mult sport, pentru a ţine lucrurile sub control.
În mediul muzical circulă însă altă variantă, şi anume că ar fi fost diagnosticat cu o maladie gravă. S-a vorbit, la un moment dat, chiar de o tumoare, însă, cum apropiaţii lui refuză să facă vreo declaraţie în acest sens, iar Costi nu a confirmat niciodată acest zvon, boala lui a rămas învăluită în mister...

Cabral se luptă cu un colesterol «mamut»

Prin 2010, Cabral şi-a făcut, după o lungă perioadă, analizele. Toate bune... până la colesterol. Care era muuuult peste limita normală: 840 în loc de 200.
“O să mori prea devreme, nesimţitule, şi-o să rămân ca proasta să te jelesc!”, i-ar fi spus atunci Andreea, soţia lui, iar Cabral, cu umorul care-l caracterizează, a făcut haz de necaz într-o postare pe blog:
“Aşa de prost să fiu, să mor din nesimţire? Asta se întâmplă atunci când, după o îndelungată perioadă de nesimţire, am catadicsit să-mi fac analizele de sânge. Doctorul a ridicat privirea din foaie, s-a uitat la mine cu ochii miraţi şi mi-a zis pe un ton neutru: «Ai trei şanse din patru să evolueze în ceva groaznic de dureros şi care ţi-ar putea lua şi viaţa. Ce naiba mănânci?! Sport mai facem şi noi? Şi de ce-ai aşteptat atât ca să-ţi faci nenorocitele astea de analize?! »”.
De atunci, Cabral se chinuie să-şi ţină colesterolul sub control. Hipercolesterolemia poate duce la sclerozarea vaselor sangvine, crescând riscul de hipertensiune, de ateroscleroză şi chiar de accidente cerebrale.
Pancreatita este o altă consecinţă a colesterolului mărit, iar cât de gravă este această boală nu mai e nevoie să spunem: Teo a fost la un pas de moarte în 2011, când a făcut pancreatită acută.

Tili Niculae şi Cosmina Păsărin, chinuite de o boală de piele

“Am suferit un şoc emoţional acum nouă ani, când mama m-a sunat şi mi-a spus că tata a făcut un infarct. Atunci s-a declanşat. A apărut ca un punct, apoi s-a extins”, a povestit Tili Niculae despre debutul bolii de piele care continuă s-o chinuie şi azi: psoriazis.
Sub titlul “Psoriazisul mă termină psihic”, ea a postat pe blogul personal o frântură din chinul prin care trece din 2006 încoace:
“Sunt nouă ani de când am boala asta şi nu cred că o să mai treacă vreodată. Sper doar la o ameliorare. Au vrut, după biopsie, să îmi dea nişte pastile atât de puternice, încât doi ani nici că mai aveam voie să rămân însărcinată. Le-am refuzat din start. Mi-a afectat viaţa atât de mult, dar încerc să rămân pozitivă, ca să nu se agraveze”.
Şi Cosmina Păsărin s-a ales cu psoriazis, iar de când doctorii i-au depistat boala, nu mai are voie să stea la soare - ea, care era fan al solarului şi mai mereu avea pielea bronzată!
“Am făcut psoriazis versicolor. Mi s-a depigmentat pielea, mi-au apărut pete, e destul de nasol”, a povestit Cosmina după consultul medical.

Anca Badiu, bănuită de hipertiroidie, susţine că s-a îngrăşat din cauza astmului

De câţiva ani, una dintre cele mai frumoase şi mai sexy cântăreţe, Anca Badiu, ex-Class, a ajuns să fie arătată cu degetul din pricina faptului că s-a îngrăşat foarte mult. Derapajul ei a fost pus pe seama unei dereglări hormonale, însă Anca a negat că ar avea probleme cu tiroida.
La un moment dat, a spus că problemele de care nu mai scapă au apărut după administrarea unui medicament cu cortizon pentru astm. Într-o altă declaraţie, le-a pus pe seama stresului.
A încercat să ţină diverse regimuri, a fost la nutriţionişti, a testat şi pastile ori ceaiuri de pe piaţă, dar acestea i-au făcut şi mai rău. A intrat în depresie şi a fost la doar un pas de un gest radical:
“Am vrut să mă sinucid de nu ştiu câte ori. Mi-am dat seama că sunt pe buza prăpastiei şi am mers la un psiholog care m-a ajutat să depăşesc momentul. M-a ajutat şi faptul că am fost la biserică şi m-am rugat la Dumnezeu să mă ajute să-mi revin”, a declarat vedeta într-o revistă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu