luni, 27 iulie 2015

Ministerul Finantelor SUA: Misu Negritoiu a incalcat embargoul american, falsificand documente bancare

Misu Negritoiu, fost director ING Romania, ar fi incuviintat o tranzactie ilegala, care incalca la acel moment embargoul economic impus de SUA Iranului, sustine Realitatea TV.

ING Romania a jucat un rol esential ca banca de tranzit pentru un transfer ilegal de bani prin care o banca iraniana a achizitionat un motor de avion pentru compania aeriana Iran Air. Motorul era produs in SUA, astfel ca achizitionarea lui de catre o entitate din Iran incalca flagrant embargoul.

Se pare ca aceasta nu este singura abatere a ING. Banca a facut tranzactii si cu alte piete supuse embargoului – Cuba, Myanmar, Coreea de Nord, Sudan, Siria – si a falsificat documentele bancare pentru a ascunde originea americana a motorului si destinatia lui – piata iraniana.

Tranzactia via ING Romania din 2003-2004, girata de Misu Negritoiu, a incalcat codul penal american, afirma OFAC, un soi de FBI al Ministerului american de Finante care se asigura ca embargoul impus de SUA pe diverse piete este respectat.

Actualul sef al ASF se afla pe lista neagra a Departamentului de Stat american si ar putea primi interdictie de a intra in SUA pentru o perioada de timp ca urmare a acestui delict.




Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu