miercuri, 8 iulie 2015

Nu credea nimeni ca va auzi asta din gura lui Nichita. Anuntul i-a lasat fara grai pe stabii din PSD - FOTO, VIDEO



• Trupa de soc a primarului Gheorghe Nichita a fost convocata ieri la o sedinta inopinata de partid • Dupa ce a scapat de pupaturile "senioarelor" din PSD, primarul suspendat a facut un anunt care i-a lasat cu gura cascata • Nimeni nu a scos un cuvant

Ieri, timp de 3 ore, la sediul PSD Iasi a avut loc o "sedinta informala", la care au participat membrii gruparii politice, printre care parlamentarii si cativa primari. Printre acestia se numara parlamentarii Sorin Iacoban, Constantin Adascalitei, Sorin Lazar si Florin Constantinescu, dar si primarii de comune Costica Pastarnac si Catalin Lupu. La sedinta s-a discutat despre situatia actuala din PSD, intalnirea fiind convocata de Gheorghe Nichita. Primarul suspendat a precizat ca, momentan, nu si-a revocat autosuspendarea din partid, dar ca avocatii sai lucreaza pentru revenirea in fotoliul de primar.

"A fost o discutie informala. Am discutat despre situatia mea, cum vad lucrurile mai departe, ce vreau sa fac in continuare. Deocamdata nu am renuntat (la autosuspendarea din partid - n.r.) si din cauza asta, pentru ca nu vreau sa duc situatia aceasta neclara mai departe. Cand lucrurile vor fi mult mai clare, si ma refer la suspendarea mea, vom vedea, este timp. Deocamdata am interdictia aceasta (exercitarea mandatului de primar - n.r.), dar asta nu inseamna ca avocatii mei nu isi fac treaba ca sa revin. Dar eu nu pot sa ma pronunt", a declarat primarul suspendat Gheorghe Nichita. Acesta a anuntat ca la alegerile de anul viitor va candida la primarie, chiar daca nu va avea sustinere din partea colegilor din PSD. Nichita se gandeste sa candideze independent pentru un nou mandat de primar la Iasi.

Convocare de noapte pentru analiza strategiei lui Mihai Chirica?

Intrunirea Biroului Permanent Judetean al PSD a fost convocata luni seara, fara a fi anuntata ordinea de zi. Edilul Nichita le-a transmis celor prezenti ca ramane suspendat din PSD si din functia de primar pana la pronuntarea instantei. Unul din cele mai importante puncte de discutie pare sa fi fost chiar Mihai Chirica, viceprimarul care a preluat atributiile lui Nichita pe perioada suspendarii acestuia. Primarul suspendat a declarat ca l-ar fi preferat pe Gabriel Surdu ca interimar in aceasta perioada, in locul lui Mihai Chirica. Dupa cum indica unele surse, primarul a spus ca in acest mod Mihai Chirica, cel care ar urma sa fie cel mai probabil propunerea PSD pentru alegerile locale s-ar fi expus prea devreme, devenind vulnerabil cu un an inainte de alegeri, prin asumarea conducerii orasului, motiv pentru care ar fi trebuit "protejat" de riscurile interimatului.

"Am discutat tot felul de probleme. A prezentat situatia in care se afla dansul, am discutat despre situatia partidului. Nu a fost o sedinta, ci o intalnire intre vechi colaboratori si viitori colaboratori. Noi putem sa ne intalnim cu orice om care are ceva de spus in partid si el are in continuare un cuvant de spus in partid. Un lider regional sau chiar national, pentru ca a fost unul din vicepresedintii partidului, nu se formeaza intr-o perioada foarte scurta. Calitatile pe care le are un lider de talia dumnealui nu dispar asa deodata si avem nevoie sa discutam despre perioada de alegeri", a declarat Victorel Lupu, presedintele interimar al PSD si vicepresedinte al Consiliului Judetean.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 

Galerie video

 
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net
Din aceeasi categorie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu