duminică, 26 iulie 2015

Roxana Perie şi Marius Musteață, dubli vicecampioni naționali la ciocan şi disc

Roxana Perie şi Marius Musteață, dubli vicecampioni naționali la ciocan şi disc

Roxana Perie şi Marius Musteață, dubli vicecampioni naționali la ciocan şi disc
27 July
01:11 2015
Sportivii de la grupările romaşcane LPS şi Clubul Atletic au obţinut medalii de argint şi bronz la naţionalele atletice, seniori şi tineret. Roxana Perie a realizat record personal.
Sâmbătă şi duminică, 25 şi 26 iulie, pe arena “Nicolae Dobrin” din Piteşti au avut loc întrecerile finale ale Campionatului naţional de atletism pentru seniori şi tineret. Romanul a fost reprezentat de sportivi de la Liceul cu Program Sportiv şi Clubul Atletic, dar şi de sportivi romaşcani care sunt legitimaţi acum la alte cluburi, precum fraţii Mihaela şi Florin Asmarandei. Aşa cum era de aşteptat, medaliile obţinute de atleţii romaşcani au venit din probele de aruncări în care şcoala romaşcană are o valoare de necontestat şi tehnicieni pe măsură: Lucică Cucoş, Emilian Floroiu, antrenori emeriţi, Carmen Iederan, Cristina Buzău.
Duminică seara, de la ora 18, au avut loc întrecerile din reuniunea a doua a campionatelor naţionale, după închiderea ediţiei. Bilanţul realizat sâmbătă de atleţii romaşcani este unul bun, care confirmă tradiţia şcolii romaşcane de aruncări.
Roxana Beatrice Perie, dublu medaliată cu argint, record personal
În absenţa multiplei campioane naţionale Bianca Perie, lideră incontestabilă în proba de aruncare a ciocanului, disputa pentru supremaţie în proba amintită s-a dat între Bianca Lazăr Fazecaş (Steaua) şi Roxana Beatrice Perie (LPS-CA Roman), ambele aflate la vârste specifice categoriei tineret, 20-22 ani, cu precizarea că Perie este născută în 1995, iar Lazăr în 1993. Perioada senioratului începe de la 23 de ani, dar în concursuri pot participa şi sportivi de la categorii de vârstă inferioare. Revenind la finala de la ciocan, experienţa superioară şi o formă bună de moment i-au asigurat stelistei locul I, atât la seniori, cât şi la tineret, cu o aruncare de 64,64 metri. Abia trecută de juniorat, Roxana Perie a dat o replică bună contracandidatei sale şi, cu o cea mai bună aruncare de 61,43 metri, din a doua încercare, a luat medalii de argint la seniori şi tineret. Eleva antrenorului Lucică Cucoş a mai avut alte patru încercări reuşite: 55,90 metri, 61,16 metri, 57,35 metri, 57,02 metri. “A dat peste 60 de metri, ceea ce este bine. Cu alte cuvinte, a spart gheaţa. Până acum n-a reuşit să depăşească sau să atingă această distanţă. Cu 61,43 metri a stabilit un nou record personal. La aruncările din iarnă a dat 58,47 metri. Rezultatul poate fi considerat bun, dar nu exagerat. Ar fi fost foarte bine dacă reuşea 60 de metri în urmă cu o lună, la întrecerile Grand Prix de seniori şi tineret, când s-a vizat atingerea baremului. Dacă reuşea, ar fi putut participa la campionatele europene atletice de tineret de la Tallin, din această lună, ceea ce nu s-a întâmplat. Săptămâna viitoare va avea loc Campionatul Balcanic, de la Piteşti. Să vedem dacă va participa. Depinde de cum va considera Federaţia Română de Atletism, dacă se va participa cu una sau cu două sportive în proba de aruncare a ciocanului. La aceste naţionale, scopul federaţiei a fost acela de realizare a baremurilor de către cât mai mulţi sportivi pentru participarea la Campionatul Mondial de Atletism, seniori, din China, în perioada 22-31 august. Din câte ştiu, la aruncări avem până acum un singur sportiv calificat”, a afirmat antrenorul emerit Lucică Cucoş.
În aceeaşi probă, la naţionale, Izabela Felicia Coşa (LPS), sportivă născută în 1998, a ocupat locul al şaselea, cu 42,65 metri, iar Elena Silvia Tacu (LPS), născută în 1999, a încheiat concursul pe poziţia a opta.
Musteaţă, celelalte două medalii de argint
Marius Musteaţă
Marius Musteaţă
Marius Constantin Musteaţă (LPS-CA), sportiv născut în 1997, a devenit vicecampion naţional de seniori şi tineret în proba de aruncare a discului. Atletul pregătit de Emilian Floroiu a aruncat cel mai mult, respectiv 47,78 metri, din prima încercare. A mai avut două aruncări reuşite, de 47,26 metri şi 45,58 metri. Pe locul întâi s-a situat proaspătul campion european de tineret Alexandru Firfirică (Steaua), cu 59,93 metri. Romaşcanul a concurat duminică seara şi în proba de aruncare a greutăţii.
În proba similară feminină, Carla Francesca Sescu, sportivă născută în 1997 (junioară), elevă a antrenorului emerit Emilian Floroiu, a luat medalia de bronz la tineret şi s-a clasat a patra la seniori, cu 46,94 metri. Medaliile de aur, la seniori şi tineret, au fost obţinute de Mihaela Asmarandei, romaşcană transferată acum doi ani la SCM Bacău, fostă elevă a antrenoarei Carmen Iederan la Clubul Atletic, acum fiind pregătită de Mihaela Melinte, fostă recordmenă mondială la aruncarea ciocanului. Mihaela Asmarandei, sportivă născută în 1993, a aruncat 50,16 metri. Lenuţa Burueană (LPS Piatra Neamţ – Ceahlăul) s-a intercalat între cele două cu o aruncare de 49,69 metri, suficientă pentru o medalie de argint la tineret şi o alta de bronz la seniori.
În proba masculină de aruncare a ciocanului, romaşcanul Florin Asmarandei, legitimat acum la Știinţa Municipal Bacău, a ocupat locul al treilea la seniori, cu o cea mai bună aruncare de 60,56 metri.
În fine, Alexandru Gheorghe Tache (LPS Piteşti – CA Roman) s-a clasat pe locul 8 la triplusalt, cu 14,49 metri.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu