sâmbătă, 25 iulie 2015

Acest medic are o avere impresionanta. Una dintre vile se afla intr-o zona de vis - FOTO

• Medicul iesean a strans din salariu ban cu ban si a reusit sa-si ridice un adevarat imperiu • Anual, doctorul nu incaseaza un venit mai mare de 88 mii lei • Anul trecut si-a imbunatatit parcul auto si a achizitionat si o barca

Un medic din Iasi a reusit sa adune o avere fabuloasa. Seful Clinicii de ortopedie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi a starnit invidia colegilor care nu stiu ce secrete stie acesta de a reusit, dintr-un salariu de cadru didactic si medic, sa puna si bani deoparte si sa detina atatea proprietati. Conf. dr. Ovidiu Alexa a obtinut in anul fiscal 2014 un venit de 48.000 lei de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa din Iasi si 40.000 lei de la Spitalul Sf. Spiridon.

Acesta a precizat ca in 2014 a beneficiat de o sponsorizare de 750 euro pentru a se deplasa la un congres in strainatate. Banii au fost oferiti de firma Med Ortovit din Bucuresti care comercializeaza articolelor medicale si ortopedice. Sotia acestuia, prof. dr. Ioana Alexa, sefa Clinicii de geriatrie de la Spitalul C.I. Parhon, a incasat anul trecut 53.000 lei de la UMF Iasi si 32.000 lei de la unitatea medicala mentionata. Medicul Ioana Alexa a mai obtinut 15.000 lei de la compania farmaceutica Parexel, din studii clinice. Seful Clinicii are o casa de vacanta in localitatea Malini din judetul Suceava, comuna asezata de-a lungul raului Suha Mare unde se afla si muntii Stanisoara. De asemenea, la Malini se afla una dintre principalele obiective turistice din Bucovina, partia de ski. In declaratia de avere din anii precedenti, casa de la Malini era trecuta de dr. Alexa ca si casa de vacanta, dobandita prin mostenire. In declaratia de avere publicata de curand, seful de la ortopedie a mentionat ca are o casa la Malini cu o suprafata de 70 mp, cu o valoare de impozitare de 40.000 euro. Familia are in localitatea suceveana si 2,5 hectare de teren agricol, tot mostenire. Atat casa, cat si terenul au intrat in proprietatea dr. Ovidiu Alexa in 2009.

Inca trei case in Iasi

Pe langa casa de vacanta, medicii Alexa mai au doua case in municipiul Iasi, in zona Copou. Una dintre case cu o suprafata de 100 mp a fost obtinuta tot prin mostenire in anul 2009. La cateva strazi distanta, conf. dr. Ovidiu Alexa are impreuna cu sotia inca o casa cu o suprafata de 170 metri patrati. Vila a fost cumparata in anul 2004 si are o valoare de impozitare de aproximativ 130 mii euro. Pe langa cele trei case, familia Alexa are si un apartament de 70 metri patrati situat pe bulevardul Independentei, o zona scumpa din Iasi. Imobilul a fost cumparat in anul 2009.

Anul trecut medicul si-a luat masina noua si barca

Seful Clinicii de ortopedie de la Spitalul Sf. Spiridon sta bine si la capitolul masini. Acesta detine doua autoturime marca Volvo S60 achizitionat in anul 2010 si un Peugeot 208 cumparat anul trecut. Conform declaratiei de avere anterioara, conf. dr. Ovidiu Alexa avea un autoturism marca Peugeot 107 pe care l-a inlocuit in 2014 cu un Peugeot 208. Tot in cursul anului trecut, medicul ortoped si-a cumparat si o barca. Acesta sustine ca a platit 2000 de euro pentru barca de pescuit care are o lungime de 5 metri. Familia Alexa are in conturi si depozite bancare suma de 95.000 euro, cu 5.000 euro mai mult fata de anul fiscal precedent.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu