sâmbătă, 25 iulie 2015

Casa unui copil nenorocit de medici, transformata in bordel de vecinii minorului - FOTO



• Un copil din Iasi care a ajuns in scaunul cu rotile dupa o serie de interventii chirurgicale facute gresit de medicii ieseni isi vede propria locuinta transformata intr-un veritabil cuibusor de nebunii • Nevoit sa plece din tara pentru tratament de specialitate, casa acestuia a fost ocupata de vecinii care petrec aici noapte de noapte • Familia baiatului, aflata in Italia, este uluita de faptul ca oamenii alaturi de care au trait atatia ani arata atata lipsa de solidaritate fata de copilul care se lupta sa poata merge din nou

Paul Andrei Badarau este un tanar de 14 ani care a ajuns in scaunul cu rotile dupa ce medicii de la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" i-au aplicat un tratament gresit la o simpla fractura de femur suferita la sanius. Ani de zile, parintii baiatului s-au chinuit sa gaseasca o solutie si in urma cu cateva luni au primit vestea mult asteptata de la medicii din Bologna, care i-au chemat in Italia la tratament.
Familia Badarau a trait vreme de multi ani in Ungheni, dar la scurt timp dupa plecare, casa lor a fost ocupata abuziv de vecini si transformata intr-un veritabil bordel, iar bunurile de valoare au fost furate. Noapte de noapte, vecinii familiei Badarau se aduna in casa respectiva si petrec pana la orele diminetii.

Citeste si: Sentinta unei tragedii. Copilul distrus in sala de operatie de un medic iesean a plecat din Romania

"In acest moment ma aflu in Roma si ma recuperez dupa un tratament de 8 luni cu aparatul Ilizarov. Am fost contactat de un prieten de familie care mi-a spus ca locuinta mea a fost sparta, si mai mult de atat, este folosita pe post de bordel. Am facut sesizare la IPJ Iasi intr-un final dupa ce am tot incercat sa fac plangere la postul de politie Ungheni, dar acolo nimeni nu a raspuns la telefon. De pe data de 20 pana pe 23 am incercat sa sun, dar fara folos", povesteste Paul Andrei Badarau.

Secretomanie pe tema petrecerilor din casa

Membrii familiei plecate in Italia spun ca ceea ce i-a uluit mai tare nu a fost faptul ca locuinta a fost sparta, ci faptul ca oamenii alaturi de care au trait atatia ani petrec acolo noapte de noapte si intretin relatii sexuale. Mai mult, in jurul acestor petreceri s-a creat un fel de intelegere ca proprietarii locuintei sau alte persoane apropiate lor sa nu afle adevarul. "O singura persoana a avut curajul sa imi spuna ce se intampla acolo, cu toate ca vecinii stiu foarte bine, dar nu vorbesc. Persoanele intra in casa cu bautura, fumeaza si au relatii sexuale. Mi-a fost spus ca cei care intra in casa sunt vecinii si vecinele in calduri, e foarte posibil sa fie si minori. In fiecare seara e dezastru acolo, si multi nu vor sa spuna mai departe pentru a nu avea probleme cu acele persoane. Ma asteptam ca locuinta mea sa fie sparta pentru ca se poate intampla oricand la o casa care nu e locuita de nimeni de o perioada mare de timp, dar ca acele persoane sa o foloseasca in acest mod... este uimitor", mai spune Paul Andrei, in varsta de 14 ani.

Principalii suspecti sunt chiar vecinii baiatului

Intr-adevar, nu sunt multi dintre localnici dispusi sa vorbeasca despre ce se intampla in casa familiei Badarau. Desi poarta este mereu deschisa, iar usa de la intrare intredeschisa, cu lacatul fortat si sarit, chiar si vecinii care locuiesc la doi pasi ofera acelasi raspuns: "Nu stiu nimic!". O batrana a acceptat totusi sa spuna cateva cuvinte. "Si asa ca e familie sarmana, acuma le mai si distruge casa si o sa ramana fara niciun acoperis deasupra capului si baiatul ala are nevoie de ajutor asa de mult", a spus o localnica.

Citeste si: Copilul nenorocit de sotul judecatoarei este batjocorit de statul roman

In timp ce locuiau in Ungheni, tatal lui Andrei era angajat al primariei pe post de insotitor persoana cu handicap, vreme in care a avut sustinerea autoritatilor. "Am avut o relatie apropiata cu membrii familiei Badarau in perioada in care acestia au locuit in comuna noastra si tatal lui Andrei a fost angajatul primariei ca insotitor pentru persoane cu dizabilitati. Insa acesta a renuntat la locul de munca pentru a merge in Italia la tratament impreuna cu copilul si sotia. In limita posibilitatilor, familia Badarau a avut sprijin din partea primariei atata timp cat a fost in tara", a spus Iulian Marcu, primarul comunei Ungheni.

Citeste si: Concert caritabil de colinde la Biserica Banu. BZI va prezinta o poveste sfasietoare

O ancheta a fost demarata in urma cu trei zile la Ungheni si se pare ca exista deja un cerc de suspecti, acestia fiind chiar vecinii familiei Badarau. "In urma sesizarii primite a fost deschisa o ancheta. Verificarile continua si in functie de rezultate se vor lua masurile legale ce se impun in acest caz", au declarat oficialii IPJ Iasi.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu