sâmbătă, 11 iulie 2015

Aceste SMS-uri i-au distrus cariera celui mai cunoscut procuror iesean! Emilian Eva a fost arestat aseara!



• Dezvaluirile facute ieri de procurorii de la DNA sunt de-a dreptul socante • Desi sunt putini cei care ii contesta meritele profesionale, Emilian Eva a actionat ca un novice atunci cand a intrat in afacerea cu privire la vanzarea tablourilor • Corespondenta dintre Emilian Eva si medicul Dan Tesloianu a fost interceptata de fostii colegi ai procurorului • Doua SMS-uri arata gafele copilaresti comise de cel mai temut procuror iesean • "Voi recupera lucrarile si ti le voi trimite. trebuia sa te abtii sa favi afaceri vu mine. dupa cat te am ajutat. m ai pierdut definitiv ca prieten. ai nidte pretentii abrrante. si mult tupeu. uita mi numarul", este SMS-ul prin care cei de la DNA dovedesc mita primita de procuror

Aseara, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis emiterea mandatului de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele procurorului iesean Emilian Eva, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Judecarea cererii de arestare, formulata de fostii sai colegi de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), a durat cateva ore. In jurul orei 17:00, Emilian Eva a scapat de ordonanta de retinere, insa nu a parasit sala. Ulterior, pana la emiterea verdictului a fost lasat in libertate. Unul dintre motivele pentru care procurorii de la DNA au cerut arestarea preventiva a avut legatura inclusiv cu o eventuala incercare a procurorului iesean de a se sustrage controlului judiciar instituit in urma cu aproximativ doua saptamani. Proba cea mai clara prezentata de fostii colegi ai procurorului Eva pentru emiterea mandatului de arestare este data de cateva discutii telefonice si de doua SMS-uri interceptate in februarie 2015. Fosti colegi ai lui Emilian Eva sustin ca relatia procurorului iesean cu medicul Dan Tesloianu, cardiolog la Spitalul Sf. Spiridon, a fost initiata in momentul in care tatal lui Eva a fost internat in spital si s-a aflat in grija medicului mentionat. Asta s-a intamplat in luna mai 2015. La spital, procurorul i-ar fi spus medicului sa aiba grija de tatal sau pentru ca o sa fie bine pentru toata lumea. Ulterior, un dosar penal de coruptie in care era cercetat medicul a ajuns sa fie instrumentat de Emilian Eva. In doar 4 zile a dat o solutie ca fapta presupusa a fi comisa de medic nu exista. Astfel, Dan Tesloianu a scapat basma curata intr-un dosar in care era cercetat inca din anul 2011. Dupa emiterea solutiei de clasare a dosarului, Eva i-ar fi cerut mai multe tablouri medicului pentru a le comercializa.

SMS-urile compromitatoare

La inceputul anului 2015, cei doi s-au certat. Medicul avea sentimentul ca trebuie sa plateasca prea mult pentru solutia pe care a primit-o din partea procurorului in dosarul penal. Astfel, au ajuns sa-si trimita mesaje de amenintare unul altuia. "Eva Emilian îi tot pretindea tablouri lui Tesloianu a carui colectie se diminua asa încât s-a declansat o situatie tensionata, context în care Tesloianu a refuzat sa-i mai furnizeze picturi inculpatului si, mai mult, a solicitat returnarea unora dintre picturile cedate lui Eva Emilian sau a contravalorii acestora. Reactia inculpatului Eva Emilian a fost aceea de a-i reprosa ca picturile si foloasele furnizate de catre martorul denuntator sunt proportional mai mici în raport cu „binele pe care i l-a facut” (solutia favorabila dispusa în dosarul 1676/P/2011 al Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi). Astfel, în data de 09.02.2015, la ora 22:23:01, Eva Emilian îi transmite lui Tesloianu Nicolae Dan urmatorul mesaj: "pe sirato, steriadi si cei doi ciucurencu mi-ai spus ca ai dat 6.500 eur. ti ai luat ciucurencu si steriadi. ai memoria cam scurta. voi recupera lucrarile si ti le voi trimite. trebuia sa te abtii sa favi afaceri vu mine. dupa cat te am ajutat. m ai pierdut definitiv ca prieten. ai nidte pretentii abrrante. si mult tupeu. uita mi numarul", se arata in referatul procurorilor, prin care s-a cerut arestarea preventiva. Raspunsul medicului a venit a doua zi. "În data de 10.02.2015, Tesloianu i-a transmis de la postul telefonic pe care-l detine, inculpatului EVA EMILIAN, un mesaj de tip SMS, în care îi reaminteste ca, conform unei discutii anterioare, EVA EMILIAN l-ar fi asigurat ca solutia favorabila dispusa în dosarul 1676/P/2011 nu implica nicio datorie din partea lui TESLOIANU DAN NICOLAE, iar ca acesta s-ar fi achitat fata de EVA EMILIAN prin faptul ca i-a acordat asistenta medicala adecvata tatalui inculpatului. "Poti fi sigur ca nu te voi mai deranja! Dumnezeu si cei de lânga el cred ca esti de acord sa ne judece! În rest cred ca nu e f mare tupeu si este absolut corect sa rog sa îmi aduca Ionut lucrarile mele înapoi, mai putin v.popescu, negely si Baesu! În ceea ce priveste ajutorul cred ca a fost reciproc si tu însuti, vara trecuta, în fata unui spital ai afirmat ca nu mai am nici o datorie!", au mai explicat cei de la DNA.

Discretie maxima

De asemenea, in referatul cu propunere de arestare, procurorii sustin ca Emilian Eva le cerea celor cu care facea afaceri sa fie foarte discreti. "Inculpatul EVA EMILIAN îsi lua masuri de precautie sporite, astfel încât sa nu se faca nicio asociere între numele acestuia si eventualele tranzactii privind operele de arta. Exista numeroase interceptari ale convorbirilor telefonice în care îi transmite instructiuni nepotului sau EVA IOAN, solicitându-i ca e-mailurile pe care EVA EMILIAN i le transmitea si care cuprindeau poze ale unor picturi scoase spre vânzare, sa fie „curatate” astfel încât, cu ocazia retransmiterii catre potentialii cumparatori, sa nu apara id-ul celui care l-a transmis initial, respectiv casuta electronica postala emilianeva•yahoo.com. De asemenea, în raporturile cu furnizorii a prezentat-o pe fiica acestuia, sub o identitate falsa, respectiv „Diana Cretu” determinând-o pe aceasta sa poarte corespondenta electronica în aceste raporturi, sub o identitate falsa, respectiv sub id-ul dianacretu2004•yahoo.ro", au mentionat procurorii.

Noi interceptari fierbinti

Peste toate acestea, ieri, Emilian Eva a fost pus sub acuzare pentru o noua infractiune: spalare de bani. "Prin ordonanta din data de 24.06.2015, s-a dispus ridicarea de la Ministerul Culturii - Directia Judeteana pentru Cultura Iasi a înscrisurilor aferente certificatului de export si a Certificatului de export privind tabloul sus-mentionat. Din analiza acestora rezulta ca proprietar figureaza „EVA BIANCA MADALINA”, tara de destinatie a exportului este „Anglia”, certificatul sus-mentionat a fost eliberat sub numarul 47 din 12.01.2015, si are un caracter „definitiv”. Faptul ca inculpatul EVA EMILIAN a fost artizanul întocmirii unor documente de export neconforme realitatii, al valorificarii acestui tablou în afara tarii, precum si al modalitatii frauduloase de reintroducere în România a picturii, ca urmare a faptului ca nu a reusit valorificarea tabloului în conditiile scontate, rezulta si dintr-o serie de convorbiri telefonice si mesaje tip SMS, interceptate si înregistrate în cauza, între EVA EMILIAN si TESLOIANU DAN NICOLAE, respectiv EVA BIANCA MADALINA si EVA IULIANA (mama acesteia).

Astfel, în data de 19.02.2015, la ora 09:53:30, între EVA EMILIAN si TESLOIANU DAN NICOLAE are loc urmatorul dialog telefonic:
TESLOIANU NICOLAE-DAN: Da.
EVA EMILIAN: Salut!
TESLOIANU NICOLAE-DAN: Salut!
EVA EMILIAN: Bai, m-a sunat, mi-a trimis fiica-mea mail...
TESLOIANU NICOLAE-DAN: Da...
EVA EMILIAN: Nu-i asa cum a zis asta, a mintit.
TESLOIANU NICOLAE-DAN: Na!
EVA EMILIAN: Partea proasta este alta...
TESLOIANU NICOLAE-DAN: Ia zi!
EVA EMILIAN: si acuma trebuie sa gasim amândoi o solutie, pentru ca hârtia, ca eu nu m-am uitat, i-a dat o hârtie si ea nu poate sa se întoarca cu el.
TESLOIANU NICOLAE-DAN: Îhâm. Foarte interesant.
EVA EMILIAN: Daca e export definitiv, nu export definitiv, scoatere definitiva din tara da hârtie. Eu nu m-am uitat, si eu idiot! Acuma m-a întrebat si a zis ca-n vama i-a zis ca nu poate sa-l scoata, nu poate sa mearga înapoi în România.
TESLOIANU NICOLAE-DAN: Rahat!
EVA EMILIAN: Pai si cum facem? Cum dracu facem?
TESLOIANU NICOLAE-DAN: Dar nu are pe nimeni acolo, unde sa-l lase?
EVA EMILIAN: O sa-l lase, are o colega. A fost o singura varianta a fost, a zis ca cineva de la o smecherie de asta s-a aratat interesat, dar n-aveau experti în Berea si a zis ca dureaza cel putin o luna.

De asemenea, în data de 17.05.2015, începând cu ora 20:29:34, EVA BIANCA MADALINA are un schimb de mesaje tip SMS cu mama acesteia, EVA IULIANA, prilej cu care o informeaza pe aceasta ca EVA EMILIAN va interveni pe lânga un vames pentru a face posibila reintroducerea pe teritoriul României a tabloului semnat de BEREA DIMITRIE.
EVA IULIANA: Cu tablourile din Anglia ce se mai aude?
EVA BIANCA MADALINA: Tre sa ni le trimita inapoi
EVA BIANCA MADALINA: Sunt ale mele
EVA IULIANA: Pai ziceai ca nu mai pot fi aduse inapoi!!!
EVA BIANCA MADALINA: Printr-un vames pe care il stie tata

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM
Libertatea.ro
Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu