duminică, 26 iulie 2015

Fenomenul meteo ciudat care va avea loc LA NOAPTE! ANM a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Canicula continuă să persiste în aproape toată țara, iar meteorologii spun că disconfortul termic nu va fi resimțit doar ziua.

Publicitate
Directorul executiv ANM Elena Mateescu, a avertizat că nu vom avea nopți prea răcoroase în această perioadă și să disconfortul termic va începe chiar de la noapte, când am putea să avem o noapte tropicală.
"Duminică, partea de sud și de est a României, cele 12 județe, inclusiv Capitala, avertizate prin cod portocaliu de caniculă și disconfortul termic s-au și confirmat: avem 37 de grade Celsius la Focșani, 37 în zona Bucureștiului, Giurgiu, Râmnicu-Sarat, Videle, Brăila. Aceasta stare de disconfort termic va dura și pe parcursul nopților pentru partea de sud și est, pentru că mercurul din termometre ar putea să nu scadă sub 20 de grade. Le numim nopți tropicale, fiind chiar peste acest prag, astfel încât starea de disconfort să continue și la noapte”, a declarat directorul executiv ANM, la România TV.
În acest moment sunt în vigoare două coduri, unul galben și unul portocaliu de caniculă, pentru duminică și luni, însă meteorologii au anunțat deja că nu vor lipsi nici ploile și furtunile cu grindină.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu