joi, 23 iulie 2015

ATENTIE CSM: CAND JUSTITIA NU FUNCTIONEAZA, OAMENII ISI FAC SINGURI DREPTATE – Tulburatorul caz al lituanianului Drasius Kedys, care a aplicat Legea Talionului, dupa ce autoritatile au musamalizat cazul violarii fiicei sale de 4 ani. Lituanianul l-a executat pe judecatorul Jonas Furmanaviczius cu patru gloante, trei in organele genitale si unul in cap. Drasius a fost gasit mort in operatiunile de capturare, dar este considerat de opinia publica un erou. Mormantul sau e un monument (Galerie Foto)


CSM sa ia aminte ce se poate intampla si in Romania in cazurile in care nu ia nicio atitudine impotriva magistratilor care lasa criminali periculosi in libertate. In toata istoria moderna a omenirii, cand Justitia nu a functionat, victimele tragediilor au ales sa-si faca singure dreptate, pentru a-i pedepsi exemplar pe infractori. Lipsa de reactie a CSM in fata unor cazuri in care judecatori si procurori au permis ca violatori care si-au recunoscut fapta sa fie lasati sa umble liberi pe strada, in preajma victimei violului, poate declansa reactii sociale nebanuite, care pot merge pana la aplicarea Legii Talionului. Desi noi nu incurajam asemenea comportamente, atragem atentia CSM ca daca violul de la Vaslui s-ar fi petrecut intr-un stat cu opinie publica puternica si cu reactie sociala pe masura, cazul ar fi declansat pana acum reactii violente de strada, care s-ar fi putut indrepta nu doar asupra violatorilor, ci si a magistratilor care i-au pus in libertate. Si nu este doar cazul violului de la Vaslui. Mai sunt si criminalii din comuna Gradistea, judetul Braila, lasati liberi dupa ce au ucis o femeie cu bestialitate.
Lumeajustitiei.ro va prezinta un caz cutremurator petrecut in 2008, in Lituania, stat cu o Justitie nereformata, aidoma Romaniei, in care tatal unei fete de 4 ani violate de un judecator si un politician a ales sa-si faca singur dreptate, reusind sa il ucida pe magistrat, pe care l-a executat cu trei gloante in organele genitale si unul in cap. Iar asta s-a intamplat pentru ca Justitia nu a functionat si a ales sa musamalizeze cazul. Lituanianul a fost gasit in mod suspect mort (se banuieste ca a fost ucis de catre autoritati in timpul operatiunilor de capturare).
Cu toate ca fapta sa in fata legii apare ca fiind una abominabila, lituanianul este considerat un erou, iar mormantul lui a devenit un monument impresionant, care releva stima pe care i-au aratat-o cetatenii. Barbatul este considerat un erou nu pentru ca l-a ucis pe judecatorul care i-a batjocorit fetita, ci pentru faptul ca a ales sa-si faca singur dreptate, jertfindu-si viata, pentru a demonstra ca dreptatea trebuie sa existe cu orice pret.
Cutremuratoarea marturie: „Ma lingeau, se jucau cu 'cocoselul' pe mine, mi-l bagau in gura, ma puneau sa-l ling si iesea o crema din el”
Totul a inceput in 2008, in Kaunas, cand Drasius Kedys (foto) a aflat batjocura la care era supusa fetita sa de doar 4 ani, Deimantela. Fata l-a rugat sa nu il mai duca la mama ei, de care Drasius divortase, pentru ca “vine si Andrius si ma linge”. Din povestile Deimantelei, Drasius a inteles ca atat fiica sa, cat si verisoara ei erau molestate si supuse perversiunilor de catre pedofili, printre care judecatorul Jonas Furmanaviczius si poliiticianul Andrius Usas. Groaznic, Deimantela si verisoara ei erau plasate pedofililor chiar de catre mamele lor.
Drasius Kedys a facut publica si o inregistrare in care fetita lui povestea ceea ce a patit:
Obisnuiam sa venim aici (n.r. – un motel). Mami venea si ea si se dezbraca. Ramanea in chiloti si in sutien. Si ei – Andrius, Jonas si Aidas (n.r. - persoana ramasa neidentificata) o fotografiau. Apoi ma atingeau pe mine. Ma lingeau, se jucau cu 'cocoselul' pe mine, mi-l bagau in gura, ma puneau sa-l ling si iesea o crema din el. La sfarsit, mama imi spunea: 'Uita ca te-a lins Usas'. Cateodata, mami nu venea. Ramanea acasa”.
Drasius a filmat-o pe Deimantela cand aceasta a indicat poza judecatorului Jonas Furmanaviczius.
Si-a facut singur dreptate
Drasius Kedys a facut zeci de plangeri la politie si la procurori, a facut publica povestea sa si chiar a postat pe Internet marturiile fetitei. Totul pentru ca agresorii sa fie pedepsiti. Nimic nu s-a intamplat insa, asa ca Drasius si-a facut singur dreptate.
Judecatorul Jonas Furmanaviczius a fost executat in 5 octombrie 2009. Drasius Kedys i-a tras trei gloante in organele genitale si unul in cap. In aceeasi zi, a fost executata si cumnata sa, mama verisoarei fiicei sale. Violeta Naruseviciene a fost gasita moarta la periferia orasului Kaunas. Fosta sotia a lui Drasius si Andrius Usas au scapat ca prin minunte. Usas a murit doi ani mai tarziu, inecat intr-o mlastina.
Drasius Kedys a fugit apoi, fiind cautat de politisti. A beneficiat insa de sprijinul oamenilor, care s-au solidarizat cu el si care au incercat sa il ajute.
In cele din urma, Drasius a fost gasit mort. Initial s-a dat publicitatii informatia ca barbatul, in varsta de 37 de ani, s-ar fi inecat cu propria voma, pentru ca era beat. Ulterior, presa a dezvaluit ca la autopsie s-a descoperit ca avea stomacul plin cu cocaina si calmante si ca pe corp existau mai multe rani. Varianta neoficiala a fost aceea ca Drasius Kedys a fost ucis chiar de autoritati.
In 2010, Drasius Kedys a fost votat de lituanieni pe locul al doilea intr-un top al oamenilor anului, dupa presedintele statului. Acum, este considerat de multi drept cel mai iubit criminal din istorie.
Fetita se afla in grija matusii sale, Laima.
Iata o galerie foto cu Drasius Kedys:

Accesari:6866

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu