sâmbătă, 11 iulie 2015

Misterele creației sunt scrise în Floarea Vieții


Unul dintre cele mai vechi simboluri ale omenirii, păstrat din vremurile antice până azi, folosit în arhitectură, matematică sau fizică, poartă cea mai mare taină a creației. Cercurile suprapuse din Floarea Vieții reprezintă originea tuturor ființelor, esența divină a tot ceea ce există în univers.
Cel mai important element al geometriei sacre, Floarea Vieții este o structură care se poate multiplica la infinit, ea fiind simbolul creației însăși. Pornind de la un singur cerc, care este simbolul seminței vieții și al actului creator, floarea crește adăugând noi cercuri într-o structură armonioasă și echilibrată, asemănătoare cu modul în care se divid celulele, pentru a da naștere unor noi ființe.
floarea vietii 3
Templul lui Osiris din Abydos, Egipt, conține cele mai vechi reprezentări ale Florii Vieții, ceea ce dovedește că încă din acele vremuri oamenii moșteniseră misterele sacre ale creației și le foloseau drept scuturi de protecție. Numeroase reprezentări ale Florii Vieții au fost descoperite în diverse zone de pe glob, din Egipt și Asia Mică, până în India și Orientul Mijlociu.

Floarea Vieții, structura tuturor ființelor și lucrurilor

Dăltuite pe zidurile templelor, desenate pe tăblii de lut sau încrustate pe pietrele funerare, florile sacre din cercuri dezvăluie cele mai importante legi ale universului. Floarea Vieții simbolizează structura moleculară a tuturor elementelor de pe pământ, pentru că la baza ei se află în definitiv atomii. Nu întâmplător, dacă desenezi liniile imaginare din punctele de intersecție ale cercurilor, obții toate elementele geometrice primare, care se pot regăsi în structura tuturor lucrurilor din jurul nostru. Pe de altă parte, distanțele dintre sfere sunt egale cu distanțele dintre tonuri și semitonuri, fiind un element grafic impresionant pentru cei care studiază muzica.

Element primordial în toate culturile lumii

floarea vietii 2
Floarea Vieții este un model uimitor, care cuprinde esența vieții și totodată armonia lucrurilor care ne înconjoară. În vremurile moderne, a fost tot mai des folosit în decorarea obiectelor din locuri sacre, precum stâlpii de susținere a bisericilor sau ramele icoanelor. Leondardo da Vinci i-a studiat proprietățile matematice, sperând să descopere mai mult decât niște linii și cercuri. Personalități din veacurile din urmă o purtau la gât, drept amuletă de protecție și garanție a succesului în viață. Cert este că structura ei armonioasă, perfectă, degajă o energie benefică, după cum susțin cei care au încercat să îi descopere secretele. Pentru șamanii tibetani, Floarea Vieții era singura structură completă care putea curpinde Copacul Vieții din Kabalah. Popoarele antice au desprins fragmente din Floarea Vieții și au inventat primele alfabete, precum cuneiformele și runele. Într-o altă interpretare, adepții masoneriei au găsit în structura complexă de cercuri esența infinitului și a inspirației divine.
sursa foto: Wikipedia.org
Articole similare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu