joi, 15 decembrie 2016

Chirurgi în cătușe, procurorii se dau medici

Autor: Dan Constantin 15 Dec 2016 - 14:54
Profesorul Burnei, plimbat încătușat prin fața televiziunilor, a fost imaginea șoc livrată românilor în ziua alegerilor, ca să le intre bine în cap că miza prezenței la urne este de fapt un vot pentru lupta anticorupție. Apelurile de la Cotroceni, Palatul Victoria, ale candidaților tehnocrați erau desprinse din coperta cărții unui personaj pernicios, autor al lucrării ,,Eu votez DNA!”. Un medic celebru reținut pentru acuze grave de malpraxis şi luare de mită pentru intervenții chirurgicale în pediatrie, susținute de o campanie mediatică furibundă împotriva celui devenit peste noapte un dr. Mengele.
Procurorii au oferit cu larghețe informații din anchetă. Cele mai ,,gustate” au fost oasele de vită găsite în frigiderul din cabinetul profesorului de la Spitalul de copii ,,Marie Curie” și șuruburile luate de pe tarabele din Obor pentru a prinde fierăria din trupul copilașilor operați cu forța. Emoția transmisă în vrac populației a avut efect electoral invers. Momentan, profesorul Burnei nu poate opera, fiind în arest la domiciliu; pacienții îl așteapătă pe holurile spitalului. Procurorii nu-l pot înlocui în sala de operație, deși se erijeză în specialiști atunci când lansează acuzele. Nu este pentru prima dată când procurorii pun diagnostice și folosesc situații medicale dramatice pentru a cere instanțelor arestări de spectacol din serialul cunoscut. Sunt vizați profesori universitari, gradul de notorietate al acuzaților fiind un fel de titlu de glorie pentru procurori.
Arestări ,,în vrac”, spitale scoase din circuit
Cazul profesorului Brădișteanu este emblematic pentru ingerința procurorilor pe parcursul unei spitalizări. Pacientul, Adrian Năstase, potrivit DNA, nu ar fi avut nevoie de asistența de urgență și internare la Spitalul Floreasca. Chirurgul pe cord deschis a fost acuzat de favorizarea infractorului, procesul s-a târât penibil prin instanțe; nimeni nu a calculat câte zile a fost blocat profesorul în anchete, la ce stres teribil a fost supus. Mai rămânea ca îngerii anticorupției să-i zdrobească mâinile de aur care operează, cum au făcut chinezii cu un celebru pianist în timpul revoluției culturale.
La sfârșitul lui aprilie 2014, Spitalul de Arși din București, unitate medicală din sistemul național de urgență, a fost practic paralizat prin intervenția în forță a procurorilor care au reținut 9 (nouă) medici specializați în chirurgie plastică și reparatorie, plus medici anesteziști, într-un dosar de luare de mită. Medicii au stat luni bune în arest, capacitatea operatorie a spitalului a fost grav afectată. De peste doi ani, dosarul 24155/3/2014 se târâie pe la judecători, medicii supraspecializați neavând voie să lucreze în sistemul public, deși nu sunt condamnați. Lipsa doctorilor este presantă în secția ATI. O altă lovitură în plex dată asistenței medicale a fost acuzarea a 77 de medici oncologi pentru corupție, prin participarea la un congres medical. O treime din medicii cu specializarea oncologie stă sub semnul cătușelor.
Lucrătura ,,FRATELLI EVA” PE SCENA DE LA IAȘI
Procurorul Eva este acum în stadiu de dosar. Profesorul Astărăstoaie, rector al Institutului de Medicină și Farmacie din Iași și președinte al Colegiului Medicilor din România, a fost condamnat la un an cu suspendare pentru o infracțiune ,,la modă” în ultimii ani - conflict de interese. A semnat decizii ca şef de instituție pentru accesare de fonduri europene, fiind conducător de proiect, deși nu putea delega dreptul de semnătură. Procurorul Eva are și un frate medic care nu a avansat în profesie pe linie științifică sub rectoratul lui Astărăstoaie. Ca atare, Astărăstoaie a avut un dosar în parohia procurorului Eva, fratele nepromovatului Eva.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu