luni, 31 octombrie 2016

DENTEXPERT Roman: cum îți dai seama că cel mic are nevoie de aparat dentar

DENTEXPERT Roman: cum îți dai seama că cel mic are nevoie de aparat dentar

poza stire dentexpertNu puține sunt cazurile când copiii au nevoie de aparat dentar, mai ales că lipsa acestuia le poate afecta masticația, dar poate favoriza și apariția cariilor și a unor imperfecțiuni de pronunție. În lipsa unui tratament corespunzător, copilul se confruntă de cele mai multe ori cu afecţiuni ale stomacului cauzate de o masticaţie defectuoasă, cu apariţia cariilor şi cu imperfecţiuni ale pronunţiei, dar şi cu alte probleme de sănătate.
Orice copil care nu poartă aparatul dentar la vârsta potrivită pentru a preveni o serie de anomalii dento-maxilare va ajunge la vârsta adultă cu probleme mult mai greu de corectat. Astfel, purtarea unui aparat dentar pentru copii este mai mult decât o necesitate estetică şi, deşi sunt situaţii în care este foarte clar pentru medicii stomatologi că cel mic are nevoie să poarte un aparat dentar, în cele mai multe cazuri acest lucru nu este evident pentru părinţi.
Puteți începe prin a face o vizită unui specialist în stomatologie generală, care va examina dantura copilului, va trata și rezolva eventualele carii și îl va sfătui despre igiena bucală. Dacă există semne de dezvoltare anormală, dentistul vă va îndruma către un specialist ortodont, care va știi cu exactitate dacă e sau nu cazul unui aparat dentar.
Există 2 tipuri de aparate dentare (fixe şi mobile), medicul ortodont fiind cel care stabileşte în urma consultului şi unui plan de tratament personalizat care este cel mai recomandat tip de aparat pentru copil. Aparatul ortodontic trebuie purtat între 1 şi 3 ani, în funcţie de fiecare copil în parte. Această perioadă variază în funcţie de vârstă, de starea de sănătate a dinţilor şi a gingiilor şi de gradul de severitate a problemei.
Iata care ar fi cele 10 semne care arată ca micutul tau are nevoie de aparat dentar:
1. Copilul pierde dinții de lapte prea devreme, prea târziu sau la intervale neregulate, altfel decât în schema de schimbare a dinților;
2. Dinții de lapte sau cei permanenți sunt strâmbi, încălecați sau prea rari (ca și cum ar avea un dinte sau mai mulți lipsă);
3. Mestecă sau mușcă din alimente cu dificultate;
4. Fălcile nu se suprapun corect una peste alta, par strâmbe sau produc sunete la atingere;
5. Copilul își mușcă adesea obrazul accidental;
6. Respirația este neregulată sau șuierătoare sau nu poate respira decât cu gura deschisă;
7. Își suge des degetele (mult timp după ce a depășit perioada de sugar);
8. Fălcile și dintii sunt mult mai mari și disproporționate în raport cu restul feței;
9. Suferă de bruxism (scrâșnește dinții în special noaptea);
10. Auzi cum mandibula pocnește când copilul deschide gura sau mănâncă.
Va asteptam cu micutul la DENTEXPERT unde echipa de medici specialisti este alaturi de dumneavoastra cu cele mai eficiente sfaturi, planuri de igiena dentara si solutii de tratament intr-o atmosfera placuta si confortabila, astfel incat vizita la medicul dentist a copilului dumneavoastra sa reprezinte o experienta placuta.
DENTEXPERT Roman
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu