sâmbătă, 22 octombrie 2016

Municipiul Roman a obținut locul I pe țară cu proiectul „ROMAȘCANII DECID”!

Municipiul Roman a obținut locul I pe țară cu proiectul „ROMAȘCANII DECID”!

poza stire premiu leoreanu 1În cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Roman, Laurențiu Leoreanu a prezentat premiul pe care l-a obținut Municipiul Roman, în cadrul Conferința internațională “Inovație și calitate în sectorul public”, ediția a IX-a 2016.
Evenimentul a avut loc joi, 20 octombrie 2016, la București, la Biblioteca Națională a României, sala Mircea Eliade, și a avut ca scop promovarea bunelor practici implementate în administraţia publică românească şi europeană, cât şi premierea iniţiativelor românești din sistemul public.
Conferința a reunit reprezentanţi de marcă ai Guvernului României, ai administraţiei publice din țară și străinătate, reprezentanţi ai structurilor asociative şi profesionale, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai mediului universitar, ai mass-media.
Finalul conferinței a fost marcat de festivitatea de premiere a celor mai bune practici înscrise în competiţie.poza stire premiu leoreanu 2
Municipiul Roman s-a inscris la competitie, in cadrul Pilonului I- Transparența instituțiilor publice - premisa pentru creșterea încrederii cetățenilor în administrație, cu proiectul: “ROMAȘCANII DECID!” – evaluarea satisfacției cetățenilor și implicarea acestora în procesul decizional.
Descriere pe scurt:
Creşterea transparenţei în procesul de luare a deciziilor a contribuit la eficientizarea actului de guvernare locală și a generat o atmosferă de colaborare favorabilă dezvoltării echilibrate, susţinute şi de durată a municipiului.
Conducerea Municipiului Roman a conceptualizat un parteneriat activ cu cetăţenii pentru realizarea unor deziderate comune, identificarea problemelor comunităţii, a priorităţilor și susţinerea implementării planurilor de dezvoltare.
Îmbunătățirea calității și a integrității serviciilor oferite cetățenilor, creșterea profesionalismului angajaților și dezvoltarea unui dialog permanent și constructiv cu cetățenii au reprezentat preocupări constante ale managementul instituției.
În această linie, printr-un proces permanent de sondare a opiniei publice în vederea aprecierii serviciilor oferite de administrația publică locală şi a definirii viziunii strategice de dezvoltare, aplicând cerințele documentate de Sistemul de Management al Calității ISO 9001: 2008, Strategia Națională Anticorupție 2012-2015 și Sistemul de Control Intern Managerial, se înscrie proiectul “ROMAȘCANII DECID!” care se derulează începând cu anul 2015.
CHESTIONARUL DE EVALUARE A SATISFACȚIEI CETĂȚENILOR, ca instrument folosit pentru monitorizarea satisfacției cetățenilor/părților interesate a fost ales astfel încât să pună la dispoziția Conducerii Municipiului Roman informații semnificative cu privire la așteptările, nemulțumirile și propunerile cetățenilor astfel încât deciziile luate să se bazeze pe o imagine cât mai fidelă a situației existente.
poza stire premiu leoreanu 3Au participat 64 de proiecte ale 48 de instituții publice din România. În pilonul în care a fost și proiectul nostru, s-au calificat patru proiecte, în urma analizei juriului. Au fost mau multe criterii de analiză și departajare.
Ultima etapă a fost prezentarea proiectului, de către cei prezenți care au răspuns și la întrebările legate de eventualele neclarități.
Opinia tuturor, după prezentarea proiectului, a fost că este unul original, multe orașe din România neavând un astfel de sistem implementat.
Premiul I a revenit Primăriei Roman, un premiu care ne onorează, un premiu plin de emoție. Vreau să vă spun că acest premiu este unul dintre cele mai importante dintre cele pe care le primesc, ca reprezentant al primăriei. Este un premiu care poziționează foarte pragmatic municipiul Roman în fruntea administrațiilor publice din România.
Romanul este un oraș cunoscut, respectat, cu cea mai bună notorietate, dublată de o credibilitate foarte bună, din toată istoria municipiului Roman, la nivel național.
Dedic acest premiu tuturor romașcanilor, cu felicitări aparatului tehnic de specialitate din Primăria Roman pentru că a fost un proiect la care s-a lucrat mult, cu dedicație. Consider că, acest premiu este o încununare a activității mele în cadrul primăriei”, a declarat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu