marți, 18 octombrie 2016

De ce spune că persoanele cu miopie sunt mai inteligente

18 Oct 2016 - 11:27
De ce spune că persoanele cu miopie sunt mai inteligente


Miopia este o afecțiune a ochilor care se manifestă prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la o anumită distanță. Dar, în același timp, este o vorbă care spune că, oamenii care suferă de miopie sunt mai inteligente decât cei au vederea bună, scrie clickpentrufemei.ro.
Crezi că există o legătură între a fi miop și inteligență? Sau este doar pentru că oamenii care suferă de miopie poartă ochelari, care-i ajută să pară mai inteligenți și interesanți?
Poate fi un stereotip, desigur.
Aceasta este un tendință culturală a oamenilor cărora le plac stereotipurile, cum că persoanele care poartă ochelari sunt mai inteligente. De la copii și până la adulți, mereu vezi persoane care vor să fie mai inteligente și să aibă o personalitate mai puternică. Dar și cei care suferă de hipermetropie poartă ochelari. Așadar, care este diferența la miopi? Și totuși, există o legătură între miopie și inteligență.
Iată care este răspunsul la această întrebare:
Relația dintrde miopie și IQ-ul ridicat
Se spune că persoanele care nu văd de la distanță au un nivel mai crescut de inteligență decât ceilalți. Explicația este că, persoanele care suferă de această afecțiune citesc și învață foarte mult și sunt predispuși la miopie, dar nu se știe cu exactitate motivul. De asemenea, studiile arată că explorarea vizuală a mediului apropiat de la naștere poate fi de fapt motivul pentru care există o legătură atât de strânsă între inteligență și miopie.
Citeşte mai multe despre:   miopie,   ochelari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu