luni, 31 octombrie 2016

LEOFARM Roman vă spune cum să pregătiți prietenii necuvântători pentru iarna

LEOFARM Roman vă spune cum să pregătiți prietenii necuvântători pentru iarna

poza stire leofarmAnotimpul rece a venit cu viteză, iar animăluțele din casă trebuie pregătite corespunzător.
Pregătește-ti cățelul pentru iarna, îmbracă-l
In cazul in care ai un caine fara blana sau cu blana foarte scurta este indicat sa il imbraci inainte de a-l scoate din casa, in zilele geroase de iarna sau in perioadele ploioase. Desi hainele pentru catei au fost create mai mult pentru „moda” ele pot fi folosite in favoarea animalului in sezonul rece. Alege o hainuta din fibra naturala sau fas de la magazinele de specialitate .
Pune-i sosetele sau papucei
La magazinele de specialitate se gasesc incaltari speciale pentru caini. Acestea sunt recomandate in special puilor care sunt mult mai sensibili, cainilor bolnavi sau celor batrani. Incaltarile vor impiedica udarea labutelor si ii vor tine de cald.
Redu durata plimbarilor
In zilele foarte friguroase nu tine patrupedul foarte mult afara. Scoate-l doar pentru a-si face nevoile.
Spala-i labutele
In cazul in care animalul nu suporta incaltarile speciale sau nu are astfel de incaltari, dupa fiecare plimbare, sterge-i cu atentie labutele folosind o carpa imbibata in apa calda sau lasa-l sa stea 1-2 minute cu labele in apa.
Foloseste antigelul cu precautie
In cazul in care pui antigel in masina, ai grija ca animalul sa nu fie prin preajma. Cainele poate fi foarte curios sa vada ce este, iar gustul dulceag al acestuia ii poate starni si mai mult curiozitatea. Deoarece antigelul este toxic, nu numai pentru caine, ci si pentru alte animale, in cazul in care curge pe jos, curata imediat locul respectiv.
Acorda mai multa atentie unui caine suferind de artrita. Odata cu inceperea sezonului rece, mergi cu el la un control si cere sfatul specialistuli. Este posibil ca medicul sa-i dea un tratament special pentru a preveni agravarea bolii.
Tine cat mai putin timp catelul afara si asigura-i toate conditiile in interior: caldura, hrana adecvata, ingrjiri zilnice, un loc special in care sa doarma, ferit de curent sau frig. Nu uita sa-l incalti si sa-l imbraci cand il scoti afara.
Pisica se pregăteşte şi ea pentru iarnă . Nu va ieşi din casă, dar aveţi grijă de obiectele din interior. Îi luaţi din toamnă litieră nouă, ideal una acoperită, care reduce atât cantitatea de nisip împrăştiat în jur, precum şi mirosul. Nisipul din literieră e de mai multe tipuri. Cel mai absorbant e cel pe bază de silicaţi. Nu miroase şi poate fi aruncat în toaletă. Tot din toamnă îi schimbaţi şi bolurile. Aveţi nevoie de trei recipiente dintre care unul stabil pentru apă.
Vine hibernarea! Dacă aveţi broaşte ţestoase, includeţi-le următoarele alimente în dietă: legumele cu frunze de culoare verde închis şi fructe şi legume de culoare portocalie. Şi tot pentru iarnă le pregătiţi dacă le daţi peştişori.
LEOFARM Roman
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu