duminică, 23 octombrie 2016

Buchete Olla-laaa!

In urma cu ceva ani, cineva a incercat sa ma seduca... Ma rog, a fost doar o tentativa de a infiripa o relatie de prietenie intre noi si, poate, ceva care sa se transforme intr-o relatie cu mult mai puternica si mai stabila. Cert este ca nu a reusit la acel moment doar din cauza ca nu eram pregatita in acel moment de o relatie, dar tentativa a fost fascinanta. Privind in urma, daca cineva ar vrea sa ma prinda in mreje, cred ca recrearea acelei faze ar fi un punct mare in plus pentru a face pasul decisiv.
Pur si simplu, pretendentul la inima mea mi-a adus un buchet imens de trandafiri rosii care, momentan, m-a dat pe spate...
Mesaj de Iubire, buchet din 25 de trandafiri premium ... si oarecum m-a pus in incurcatura. Nu stiam ce sa fac. Aveam doua variante de reactie, amandoua firesti dar din motive diferite. Frumusetea buchetului m-a facut sa imi doresc sa il accept impreuna cu prietenia barbatului respectiv. Dar tentatia de a refuza si florile si prietenia a fost cu mult mai puternica in acel moment, dat fiind ca am fost luata prin surprindere; nu trecusera mai mult de doua zile de cand vorbisem pentru prima oara cu persoana respectiva pe internet, asa ca mi se parea ca totul putea sa evolueze mult prea rapid.
In fine... Totul a trecut. Nu regret decizia. Asta a fost sa fie.
Esentialul este ca imi plac florile enorm de mult. Imi place sa le primesc cu orice ocazie si chiar... fara nici o ocazie speciala. Sa le primesc pur si simplu ca semt de prietenie, de iubire, de multumire..
Acum exista mai multe posibilitati de a cumpara flori pentru a le oferi celor dragi: fie cumparate de la florariile clasice, fie de la florarii online, care au capatat un avant deosebit in ultimii ani.
olla_mic Cu pasiune pentru flori și frumos, povestea Olla s-a născut din dorința de a transforma fiecare floare într-o operă de artă. Așa a apărut, în 2011, florăria online Olla.ro, atelier de creație și aranjamente florale inedite, cadouri și buchete de flori personalizate, pentru diferite tipuri de evenimente. Dăm formă florilor prin sculpturi florale meșteșugite cu imaginație și mai puțin prin șabloane standardizate sau ambalaje clasice. Acum un an, Olla a primit titlul de furnizor al Casei Regale a României, iar dezvoltarea continuă, în ritm accelerat.

Crede ca un decor floral este frumos prin simplitate si originalitate, de aceea evita folosirea ambalajelor clasice si a sabloanelor. Nu promite livrare intr-o ora, pentru ca traieste in Bucuresti si stie ca nu poate respecta asta. Oana Lamba garanteaza insa ca livreaza ce a promis, cand a promis, mereu cu zambetul pe buze.
Oana Lamba, Floral Designer Olla Floral ArtAuditor financiar de formatie, artist de vocatie, Oana Lamba construieste de cativa ani un business in domeniul designului floral, ajuns deja la performanta de a fi devenit Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Prima colaborare cu Casa Regala a inceput in octombrie 2013 si a insemnat decorarea scenei Ateneului Roman pentru  Concertul Regal, organizat cu ocazia aniversarii Majestatii Sale Regele Mihai I, in sprijinul programului Tinere Talente. In urmatorii ani, toate evenimentele importante ale Casei Regale a Romaniei au fost decorate de catre Olla Floral Art: Trenul Regal, petrecerile anuale Garden Party, Concertele Regale, multiple dinee si receptii oficiale care au avut loc la Palatul Elisabeta si Castelul Peles, buchetele oferite membrilor familiei cu ocazia zilelor de nastere. In plus, aranjamentele florale create in atelier impodobesc Palatul Elisabeta, resedinta oficiala a Familiei Regale.
Pasionata de flori si decor, cu un talent mostenit de la bunica sa, profesoara de lucru manual, Oana Lamba si-a gasit vocatia dupa cativa ani de audit financiar. Absolventa de ASE, Facultatea de Relatii Economice Internationale, a lucrat pana in 2010 ca auditor financiar pentru o companie multinationala, unde ar fi putut deveni manager si unde probabil ar fi fost si azi daca nu s-ar fi nascut primul sau copil, dupa venirea caruia pe lume tot universul i s-a schimbat. De unde intentiona sa stea putin acasa, a ramas pana la urma in concediu de maternitate doi ani. Cu florile a inceput sa lucreze dintr-o joaca, la botezul finei sale, cand si-a dorit sa pregateasca o lumanare cu ghiocei, insa, in ciuda cautarilor, nu a gasit nicio florarie care sa o faca. Atunci a hotarat sa o faca singura. A lucrat la ea cateva ore, a iesit superb si a avut un succes fabulos. Au inceput sa vina mici comenzi, initial doar de la prieteni, pentru evenimente de familie; pana la deschiderea propriului business nu a mai fost decat un pas. In momentul in care a nascut al doilea copil, a stiut sigur ca nu mai vroia sa se intoarca la birou si a inceput sa se gandeasca serios cum sa-si transforme hobby-ul intr-o afacere.
Investitia initiala in atelier a fost de 1.000 de euro si pana in prezent aceasta s-a ridicat la 15.000 de euro. La inceput a lucrat singura, facea si aprovizionare, si creatie, si livrare, vanzare, marketing, PR, de toate. Apoi a angajat pe cineva ca asistent in atelier si pe cineva care sa se ocupe de livrari. Acum, echipa numara mai multe persoane si isi desfasoara activitatea in atelierul situat in zona de nord a Capitalei. Experienta ca auditor, precum si cea de corporatie au ajutat-o enorm. Desi este vorba de un domeniu in care se cer simt estetic si indemanare, in cele din urma este vorba de un business in care antreprenorul sa stie sa interpreteze cifrele, sa faca P&L, un cashflow sau un plan de afaceri, lucruri cu care era familiarizata din multinationala.
In materie de pregatire in domeniul designului floral, Oana Lamba este suta la suta autodidacta. A invatat din carti ale marilor designeri internationali, din tutoriale si multa practica. Cursurile din strainatate sunt scumpe, costurile incepand de la 2.000 de euro, iar pe piata din Romania considera ca sunt doar cateva la care se preda tehnica corecta. In timp, a participat la nenumarate evenimente si a intrat in contact cu multi maestri florari, de la care a avut sansa de a invata foarte mult. Anul acesta in luna aprilie a lucrat in echipa Florint, cea mai mare organizatie din lume a floristilor, care a organizat la Genova Europa Cup, Campionatul European al Floristilor, unde a avut sansa sa cunoasca si sa lucreze cot la cot cu cei mai cunoscuti si apreciati maestri florari ai momentului din toata lumea.
95% din florile cu care lucreaza la Olla Floral Art sunt achizitionate de la bursa din Olanda deoarece, din pacate, in Romania, productia de flori este scazuta si senzoniera. Apropiate de suflet ii sunt toate buchetele si aranjamentele pe care le creeaza in atelier, printre acestea insa se numara unele mai spectaculoase, cum a fost, de pilda, sticla de Cola-Cola din trandafiri realizata anul acesta pentru un eveniment corporate organizat la Fratelli, sau camioanele de flori in miniatura pentru FanCourier care au decorat standul companiei la GPec Summit.
Pentru ca marfa este perisabila, una dintre cele mai mari provocari este aprovizionarea in concordanta cu cererile clientilor, motiv pentru care, ca masura de precautie, Olla Floral Art lucreaza numai la comanda. Oricum, in ultimul timp a crescut considerabil cererea pe segmentul corporate, companiile acordand o tot mai mare atentie decorului floral pentru evenimente de business, lansari de produse sau pur si simplu pentru spatiul birourilor. Ca tendinta generala, decoratiunile pentru receptii si gale sunt vesele, cu flori proaspete, colorate, in general, in armonie cu culorile brandului, clasicele roll-up-uri au fost inlocuite cu “foto corners” din flori care poarta sigla companiei. Exista si o cultura a multor organizatii in ceea ce priveste oferirea de flori clientilor, colaboratorilor si angajatilor si fiecare buchet este personalizat in functie de destinatar, de pasiuni, culori preferate.

Desi culorile anului, declarate de Pantone, sunt rose quartz si serenity, cel mai frumos decor pentru evenimentul tau este cel care ti se potriveste si care te reprezinta!
Traim vremuri frumoase, anotimpuri pline de oameni indragostiti care aleg sa isi uneasca destinele, sa devina parinti, sa se dedice unei vieti frumoase de familie. Evenimente importante, amintiri pe care le vor pastra alaturi de sufletul lor toata viata si care trebuie sa fie asa cum fiecare dintre ei viseaza.
Pentru a-ti face munca de documentare mai usoara am incercat sa aflam care sunt cele mai importante trenduri, in ceea ce priveste florile, in planificarea unei nunti sau a unui botez. Oana Lamba, designer floral si creatoarea florariei online Olla, ne-a sarit in ajutor si ne-a oferit un mic ABC al celor mai hot tendinte.
Doamnele si domnisoarele prefera buchete de flori, elevate, elegante, chic. Look-ul rustic nu mai este ce a fost si se mai potriveste doar pentru nuntile sau botezurile tematice, cu un mic twist. Aranjamentelor florale li se vor adauga vaze neconventionale, combinate cu texturi bogate si accesorii inedite.
tinerete
Imbratisam traditia si suntem mandri de valorile nationale.  Numarul mireselor si a mamelor care aleg un botez intr-un spatiu autentic, traditional romanesc este de asemenea pe un trend ascendent. Elementele de decor sunt special alese pentru a reflecta aceasta stare de natural si frumos.
Florile „demodate” si uitate sunt noile favorite ale modei, care au renascut din propria cenusa, precum pasarea Phoenix. Exemplul ideal este reprezentat de crizanteme si de garoafe care in acest an sunt la mare cautare si fac adevarate furori.
nunta_mai_buchet_mireasa_bujori_colaj-4
Arcade inflorite. Cu totii suntem de acord ca peretii din flori sunt absolut senzationali, dar nu oricine isi poate permite o astfel de extravaganta. O alternativa devenita insa din ce in ce mai populara este folosirea de ramuri, frunze si vita de vie in crearea de aranjamente florale curgatoare. Cuplurile sunt din ce in ce mai atrase de ideea pasirii pe un covor rosu si trecerea pe sub o arcada cu flori, intr-un spatiu inedit, in natura, decat in clasica biserica sau stare civila.
Natura pe masa. Muschi, scoici, inimoare, flururi. Doar cateva dintre elementele pe care le imprumutam din natura si care, impreuna cu florile, creeaza legatura perfecta intre decorul exterior si interior, tinuta mirilor si tema petrecerii.
flori-morcovi-carti
Ineditul este cuvantul cheie. Nimeni nu mai vrea sa semene cu nimeni. Mai mult decat oricand ne dorim unicitate si diferentiere.
Accesorii florale. Se poarta si sunt in continuare foarte fashionable coronitele cu flori, de data aceasta delicate, elegante si rafinate. Simplitatea castiga in fata aranjamentelor mari si supradimensionate din anii anteriori.
Accesoriile florale vor intoarce si acum capetele tuturor si isi vor extinde gama spre lanticuri, inele, bratari si corsage traditionale. Acesta este un trend care va fi prezent intregul an si care are mari sanse de a se transmite si in 2017.
Panglici lungi, pe mai multe tonuri. Panglicile si florile fac in continuare casa buna, in special la nunti si botezuri. In mai multe nuante si culori complementare decat pana acum.
nunta_mai_buchet_mireasa_bujori_colaj-6
Piese de design inspirate din produse alimentare. Aranjamentele florale de masa mizeaza in acest an pe inedit si pe combinatii spectaculoase. De la buchete cupe si cornete de inghetata la briose si acadele parca niciodata botezurile nu au fost mai dulci si mai pline de imaginatie.
Verdeturile, fructele si multe alte alimente savuroase vor continua sa joace un rol important in designul floral de eveniment, aducand o data cu ele o pata de culoare si de fantezie, miresme si texturi unice.
De la traditionalele (pere, mure, mere) si pana la pana deunazi neconventionalele (morcovi, napi, conuri de pin), fructele si plantele au inceput sa ne arate si o alta fatada a lor si sa cuncereasca evenimentele speciale. Pentru ca, sa recunoastem, fiecare mireasa si fiecare mama isi doreste ca cele mai importante momente din viata ei sa fie unice si de neuitat.
 


 
De mai bine de trei ani de zile imprimeurile si accesoriile florale se afla in tipul celor mai hot trenduri vestimentare si nu dau niciun semn ca ar vrea sa plece.
Sub ce forma purtam florile anul acesta si de ce, aflam dintr-un top special creat de floraria online Olla.

1.   Coronitele

Sunt light, fresh si elegante si iti tin perfect coafura, necreandu-ti probleme nedorite. In plus, iti confera un aer tineresc si angelic, atragand privirile tuturor. Si ce femeie oare nu isi doreste sa fie in centrul atentiei? Se potrivesc la o multime de tinute si ocazii, de la nunti si botezuri, la festivaluri de muzica indie / alternative si pana la o plimbare prin parc, intalnire cu iubitul sau intre prieteni.  Ele sunt, bineinteles, preferatele designerilor in acest an.


2.    Corsajele

Potrivite atat pentru nunti, cat si pentru petreceri speciale sau baluri de boboci, alegerea corsajului perfect trebuie sa tina mereu cont de o serie de detalii extrem de importante: locatia si tipul evenimentului, tinuta, persoana care te insoteste, preferinte personale, etc.

3.    Buchetele de mireasa

Proaspat culese, salbatice sau „cuminti”, trendul acestei toamne pune accentul pe buchetele de mireasa cu aspect natural.
Culorile pastel si nude, dar si visiniul, sunt cele care dau tonul in acest an.  Se merge pe buchete medii, compacte.


4.    Aranjamentele florale de masa

Din ce in ce mai creative si mai inovative, aranjamentele florale  de masa surprind si reprezinta pentru multi floristi si organizatori de nunti piatra grea de incercare. Aici as reformula, nu vreau sa reiasa ca e greu, ci ca e o ocazie minunata sa creem si sa inovam in permanenta, ca abia asteptam noi provocari, ca trensul merge spre simplitate si eleganta!


5.    Biroul

Locul in care ne pretrecem majoritatea timpului si caruia ii dedicam mare parte din energia si creativitatea noastra de zi cu zi. Locul ideal pentru un accesoriu floral care sa ne faca ziua mai frumoasa si sa ne aduca zambetul pe buze, chiar si atunci cand traversam momente mai dificile.










Articol scris pentru SuperBlog 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu