vineri, 28 octombrie 2016

Horror stilizat în stilul lui Stanley Kubrick și Dario Argento, la filmele de gen din cadrul ZFGXI

Horror stilizat în stilul lui Stanley Kubrick și Dario Argento,
la filmele de gen din cadrul ZFGXI

Zilele Filmului German. Ediția a XI-a (ZFGXI): 4-10 noiembrie 2016, la Cinemateca Eforie / Ultima proiecție: în Control Club / Filmele pentru copii, difuzate în parteneriat cu KINOdiseea.
23 de filme (12 lungmetraje și 11 scurtmetraje) – o selecţie care se remarcă în primul rând prin noutate, fiind vorba despre pelicule produse în 2015 şi 2016, dar și printr-o impresionantă diversitate stilistică și tematică.
Trailerul filmului „Noi, monştrii”, de Sebastian Ko – https://www.youtube.com/watch? v=mP_NezDwj70
Trailerul filmului „Sibylle”, de Michael Krummenacher – https://www.youtube.com/watch? v=9Rx0FO3odV0
Detalii, pe pagina de FB a evenimentului și pe www.goethe.de/bukarest/

 

Programul ediției din acest an a Zilelor Filmului German include două thrillere, semnate de doi regizori ajunși la cel de al doilea lung metraj. Este vorba despre „Noi, monştrii”, de Sebastian Ko, și de „Sibylle”, de Michael Krummenacher, două pelicule pe care iubitorii de film din capitală le pot urmări sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 18.00, respectiv ora 20.00, la Cinemateca Eforie.

„În ultimii ani, tinerii regizori germani sunt atrași tot mai mult de filmele din zona horror & thriller, în ciuda greutăților financiare întâmpinate de astfel de producții. Deși au la dispoziție bugete modeste, acești regizori au avantajul de a nu fi rutinați și mai ales de a fi dornici de experimente și inovații”, notează criticii de la Süddeutscher Rundfunk.
Filmul lui Sebastian Ko este un thriller preponderent realist, cu premise narative de dramă a unei familii în disoluţie, dar care capătă pe parcurs surprinzătoare accente de comedie neagră. Ce este corect, ce este fals? Ce mijloace avem voie să folosim pentru a ne apăra familia și de ce suntem în stare în astfel de situații, aflăm din thrillerul semnat de Sebastian Ko. Pelicula ne propune să ne întrebăm cât de departe suntem dispuși să mergem pentru copii noștri și oferă totodată un răspuns absolut tulburător.
Lansat în 2015, filmul a obţinut șapte premii, inclusiv la „International Film Festival Reykjavik“ (2015) și la „International Film Festival Shanghai“ (2015), devenind astfel filmul german recent cu cele mai multe premii pentru regie.

Declarat de critica germană o adevărată surpriză, „Sibylle”, filmul de debut lui Michael Krummenacher, este un thriller psihologic, pendulând între simbolic şi supranatural, ale cărui note de horror stilizat amintesc de Dario Argento şi Stanley Kubrick. O peliculă în care realitatea de zi cu zi face loc unei lumi imaginare, amenințătoare, în care protagonista, arhitecta Sibylle, se pierde sub privirile noastre. Aflată în concediu în Italia, acesta este martora unei sinucideri, întâmplare care o marchează. În scurt timp, Sybille ajunge să se identifice tot mai mult cu tânăra care s-a sinucis, alunecând într-o psihoză fără ieșire. Chiar de la început – un stuntshow plin de adrenalină în care privitorii sunt catapultați – până la finalul deschis, zguduitor, suntem nevoiți să acceptăm existența irealului. Jocul precis al lui Anne Ratte Polle în rolul lui Sybille contribuie hotărâtor la reușita filmului.

Cea de a XI-a ediție a Zilelor Filmului German are loc în perioada 4-10 noiembrie, la Cinemateca Eforie (ultima proiecție, în Control Club), un eveniment organizat de Goethe-Institut și devenit un punct de referință în agenda culturală a capitalei. Timp de șapte zile, până pe 10 noiembrie, iubitorii de film din București au ocazia să vizioneze nu mai puțin de 23 de filme recente (12 lungmetraje și 11 scurtmetraje).


Organizator: Goethe-Institut
Parteneri: Control Club, TIFF
Sponsori: Lufthansa, Brot Manufactur
Parteneri media: Ştirile TVR, RFI România, News.ro, Accente, Observator cultural, Suplimentul de cultură, Ceașca de cultură, Calendar evenimente, Cinefan, Cinemagia, Filme şi Cărţi, Sub25, IQAds, LiterNet, Nine O’Clock, Romania Journal, Gratuitor



--
str. Constantin Rădulescu-Motru 16, 
bl. 21, ap. 201, sector 4, Bucureşti
0722-609.478

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu