sâmbătă, 22 octombrie 2016

ÎNVĂȚĂTURILE Bisericii Ortodoxe Române către “fiul său”, Arhiepiscopul TEODOSIE: SĂ NU FACI CIRC !

ÎNVĂȚĂTURILE Bisericii Ortodoxe Române către “fiul său”, Arhiepiscopul TEODOSIE: SĂ NU FACI CIRC !

Autor: | | 13 Comentarii | 1490 Vizualizari
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cercetat sub control judiciar de procurorii DNA Constanța pentru luare de mită și pentru obținerea ilegală de fonduri europene în valoare de peste 300.000 de euro, a ignorat sfaturile Bisericii Ortodoxe Române, făcând astfel victime în Poliție. Doi agenți de poliție care l-au lăsat, ieri, să intre pe ușa din spate a IPJ Constanța sunt acum cercetați disciplinar.

IPJ Constanța a transmis, astăzi, un punct de vedere în privința incidentului de ieri când IPS Teodosie care trebuia să se prezinte la Poarta 1 a instituției pentru a da cu subsemnatul, a intrat cu mașina direct în curtea Poliției, pe ușa din spate. “Conducerea IPJ Constanta a dispus declanșarea unei anchete administrative, în prezent cei doi agenți de poliție fiind cercetati disciplinar urmând să fie luate măsurile legale”, se comunică presei. Nu era de ajuns că  în loc să vină la ora 15,00 IPS Teodosie a ajuns cu o oră întârziere. Nici nu s-a uitat la polițistul de la poarta care, intimidat probabil de sutana înaltului prelat, a sunat repede anunțând că vine Înalt Preasfinția SA, invitându-și colegul să îl însoțească până la condică.
IPS Teodosie nu dă socoteală, nici BOR, nici Poliției
S-a declanașat un scandal uriaș, cu acuze de “tratament preferențial pentru înalta față bisericească”. Polițiștii de la Supraveghere Judiciară l-au pus pe inculpatul Teodosie să semneze condica. Între timp, secretarul personal al Preaînaltului vorbea la telefon cu șefii Bisericii care îl întrebau “de ce s-a ajuns la acest circ”. Degeaba răspundea, disperat,: “Eu i-am spus că nu are voie să intre pe acolo (pe la poarta 2), ce să fac? Acum să vedem pe unde va ieși”. IPS-ul ar fi vrut să iasă tot pe la poarta 2 dar a fost direcționat, cu hotărâre, către poarta principală, de purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu. “A fost o decizie de moment, datorată prezenței masive a jurnaliștilor la intrarea principală”, și-a scuzat, astăzi, șeful, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.
 “Teodosie a furat de la stat”
Oamenii care au pățit-o din cauza Arhiepiscopului Tomisului, preoți, juriști, agricultori sunt martori sau invinuiți în dosarul lui Teodosie Petrescu. Fostul director al fermei Nazarcea, Nicolae Marghiol, susține că fărădelegile inaltului prelat au fost mai multe. “Adică nu a muncit viile și a furat de la stat. Eu știu că sunt 12-13 miliarde lei, poate mai mult, au fost încasate fără să aibă drept să le ia. Dacă APIA controla activitatea in teren nu se ajungea să ia banii de la stat fără să muncească pentru viile și livezile de acolo de la Nazarcea”. Iar juristul Stere Beca, învinuit în dosar, vorbește de Arhiepiscopia Tomisului ca despre “un cuib de cuci, unde se mănâncă banii statului  de pomană”.
IPS Teodosie “a intors” o Hotărâre de Guvern
Juristul nu înțelege de ce autoritățile nu s-au sesizat până acum deși, încă din 2010 a făcut sesizări la Parchet, la Ministerul Agriculturii și Ministerul Cultelor. Plus că în 2011 Corpul de Control al ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, a verificat și a concluzionart :“Modul în care a fost exploatat terenul agricol, respectiv plantațiile de viță de vie și pomi fructiferi a condus la degardarea acestora”, și a dispus, prin HG, ca cele 350 de hectare de la IAS Nazarcea să fie preluate de către Agenția Domeniilor Statului. Nu s-a întâmplat nimic iar IPS Teodosie a continuat să obțină fonduri europene, prin APIA. Tribunalul Constanța judecă, luni, 24 octombrie, contestația lui Teodosie Petrescu la măsura controlului judiciar.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu