sâmbătă, 29 octombrie 2016

Două cabinete noi vor fi înființate la Spitalul Roman, în sprijinul pacienților

Două cabinete noi vor fi înființate la Spitalul Roman, în sprijinul pacienților

În cadrul ședinței CL Roman de vineri, 28 octombrie, a fost aprobată solicitarea conducerii Spitalului Roman de înființare a două cabinete noi:
-      Cabinet de Specialitate Chirurgie Toracică în cadrul Ambulatoriului Integrat;
-      Cabinet de Specialitate Oro-maxilo-facială în cadrul Ambulatoriului de Specialitate.
Această propunere a fost discutată şi aprobată de Comitetul Director şi de Consiliul de Administraţie ale Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.poza stire cabinete spital
Solicitarea a fost făcută inițial Direcției de Sănătate Publică Neamț care a avizat favorabil înființarea celor două cabinete.
După aprobarea CL Roman, documentația urmează să fie trimisă la minister pentru aprobarea modificării organigramei Spitalului Roman prin includerea de noi posturi, cu finanțarea aferentă.
Chirurgia toracica este ramura chirurgicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor pulmonare, pleurale, de perete toracic, traheobronsice, mediastinale, esofagiene, pericardice si diafragmatice, dar si ale regiunilor de granita - cervico-toracica si toraco-abdominala.
In cadrul chirurgiei toracice, o pondere semnificativa este ocupata de cancerul bronhopulmonar. Pacientii cu aceasta patologie necesita abordare specifica si o stadializare corecta, in contextul initierii unui tratament, in acest sens efectuandu-se o gama larga de interventii chirurgicale, unele cu scop diagnostic, altele diagnostice si terapeutice, in acelasi timp. Patologia toracica mai cuprinde si alte afectiuni pulmonare (tumorale maligne sau benigne, abcese pulmonare, chiste hidatice pulmonare, etc.), afectiuni pleurale (pleurezii, pneumotorax, etc.), afectiuni mediastinale (tumori, chiste, etc.), boli ale diafragmului (hernii diafragmatice, hernii hiatale, tumori diafragmatice, chiste diafragmatice, etc.), pericardului (pericardite, tumori) si peretelui toracic (tumori, traumatisme, anomalii congenitale ale sternului, coasta cervicala).
Chirurgia oro-maxilo-facială este acea diviziune a medicinii dentare care se ocupă de toate afecţiunile cavităţii orale ce au nevoie de tratament chirurgical. Este o ramură medicală complexă care îmbină chirurgia estetică (corectarea surplusurilor ţesuturilor şi anomaliilor dento-maxilare) şi chirurgia oncologică (extirparea tumorilor intraorale, îndepărtarea chisturilor).
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu