duminică, 23 octombrie 2016

CONSTRUIESC-IEFTIN.RO recomandă: Montajul țiglei metalice

CONSTRUIESC-IEFTIN.RO recomandă: Montajul țiglei metalice

poza stire construiesc ieftin tiglaPentru montajul țiglei metalice trebuie să aveți timpul și disponibilitatea necesare unei lucrări realizate perfect. Dacă toate etapele sunt respectate, acoperisul își va îndeplini corect și bine toate funcțiile – de termoizolație, de hidroizolație sau de izolație fonică.
Iată cum se va ridica acoperișul casei dumneavoastră.
Un acoperiș este alcătuit, în linii mari, din: șarpantă, învelitoare și elemente auxiliare. Iată care este structura complexă a unui acoperiș: talpă; cosoroabă; pop; pană; contrafișe; clește; căprior; astereală; coamă; învelitoarea acoperișului.
La baza acoperișului se află planșeul, care poate fi sub formă de placă din beton armat, planșeu de lemn sau pe structură metalică. Dacă mergem pe varianta de șarpantă ”pe scaune”, de acesta trebuie prinși popii, cu ajutorul tălpilor. Sunt două variante prin care puteți face acest lucru: prin racordarea la mustăți de fier sau prin racordarea la tije filetate înfipte în planșeu.
După ce au fost fixate tălpile, se vor prinde popii, de elementele de fixare. Pentru a urma structura pașilor logici, se va construi coama acoperișului, apoi se vor fixa căpriorii, care susțin învelitoarea și celelalte straturi ale acesteia.
Scheletul se proiectează, de regulă, din lemn uscat, de calitate. În cazul în care nu găsiți astfel de materiale, puteți opta pentru un lemn mai slab calitativ, însă care să nu aibă urme de mucegai sau de putrezire.
În continuare, veți afla cum se realizează un montaj pentru țigla metalică.Înainte de a începe montajul învelitorii, trebuie să realizați măsurători suplimentare pe suprafața acoperișului: măsurați lungimile, diagonalele, în așa fel încât să vă dați seama dacă acestea sunt drepte sau nu. Dacă nu sunt, acoperișul se va corecta prin poziționarea corectă a primei șipci.
Înainte de începerea montajului țiglei metalice, se va fixa folia anticondens, ce permite izolarea de umiditate a casei. Aceasta se fixează peste astereală, de la streașină, la coamă cu suprapunere între fâșii. Trebuie să țineți cont de distanța de ventilație între folie și tablă, distanță de 6 cm.
Apoi, se vor monta șipcile, mai întâi cele în lungul pantei, apoi cele perpendiculare pe aceasta (paralele cu coama ți streașina).
Se va monta șorțul de streașină – adică acel element de închidere ce previne infiltrațiile în caz de ploi sau viscol. Suprapunerea șorțului de streașină va fi de aproximativ 70-100 mm. Prinderea se face cu șuruburi speciale (holșuruburi sau autoperforante). Următoarea etapă presupune montarea doliei, la nivelul șipcilor de pe șarpantă, pentru o ventilație corespunzătoare.
În pasul următor se vor monta foile de tablă propriu-zise. Nu uitați ca șipcile și toate materialele să fie în ordine, drepte, măsurate corect. Montajul se va realiza de jos în sus, de la streașină spre coamă.
În zonele de îmbinare a foilor de tablă se vor prinde șuruburile de coasere și apoi cele de prindere. Șuruburile de coasere se fixează de sus în jos.
Coama se va așeza în așa fel încât să se suprapună simetric peste capetele foilor de tablă. Se vor introduce și bureți de etanșare pentru coamă. La sfârșit, aceasta se va fixa în șuruburi autofiletante.
Tigla Metalica de CONSTRUIESC-IEFTIN.RO
Tigla metalică oferita de CONSTRUIESC-IEFTIN.RO realizată din oțel zincat la cald, cu un conținut de zinc de cel puțin 275 g/m2, oferind o rezistență mare la coroziune. Stratul de zinc este protejat prin multistraturi, cu acoperiri succesive de pasivant, strat primar și strat exterior de poliester aplicate în câmp electrostatic, într-o gamă variată de culori.
Așadar, pentru un montaj de țiglă metalică, trebuie să fiți atent la materialele utilizate și la mâna de lucru. Totul trebuie să fie perfect măsurat și aranjat, în așa fel încât să aveți, la sfârșitul lucrărilor, un acoperiș fără probleme.
Țigla metalică reprezintă o soluție des întâlnită la realizarea învelitorii unui acoperiș în șarpantă. Aceasta este foarte potrivită atunci când avem acoperișuri cu pantă mică, sau dacă vrem să nu îngreunăm foarte mult structura șarpantei, deoarece, spre deosebire de țigla de beton, sau țigla ceramică, aceasta are o greutate mai mică. Comenzi telefonice 0749.128855 sau 0745.300188 sau 0745.234457.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu