luni, 10 octombrie 2016

(P) Tratamentul adecvat al durerilor de spate inflamatorii poate stagna evoluţia bolii





Potrivit statisticilor, 3% dintre români suferă de dureri de spate de tip inflamator. Deoarece sunt asemănătoare ca simptome, majoritatea persoanelor care suferă de acest tip de afecţiune o confundă cu durerea de spate mecanică. De aceea, singurii care pot stabili un diagnostic corect sunt medicii!
Întrucât afecţiunea de tip inflamator se poate agrava odată cu timpul,  diagnosticarea timpurie este esenţială! Deși mișcarea și analgezicele pot calma (temporar) durerile, vizita la doctor rămâne obligatorie pentru a primi un diagnostic corect. Persoanele care suferă de dureri de spate care durează de cel puţin 3 luni pot completa chestionarul campaniei „Nu-ţi întoarce spatele” pentru a afla dacă fac parte din categoria românilor care suferă de dureri de spate de tip inflamator.

Românii amână primirea unui diagnostic corect

Pentru că durerile de spate ajung să fie privite ca o componentă a vieţii de zi cu zi, de cele mai multe ori, stabilirea unui diagnostic corect este amânată. Specialiștii atrag atenţia că în unele cazuri, pot trece și 10 ani până când un posibil pacient primește un diagnostic corect! Cu cât trece mai mult timp până la începerea tratamentului adecvat pentru tipul de durere de spate de care suferă, cu atât persoana în cauză este mai predispusă unor leziuni ireversibile, care pot avea un impact negativ asupra activităţilor sale zilnice.
În România, aproximativ 1 din 5 adulţi suferă de dureri de spate cu o durată minimă de cel puţin 3 luni.
De aceea, Liga Română contra Reumatismului și Societatea Română de Reumatologie au inițiat campania ”Nu-ţi întoarce spatele, un proiect care urmărește să ofere consiliere persoanelor care suferă de dureri de spate şi să le susţină. Reducerea timpului de diagnostic și creșterea ratei de prezenţă la medic pentru investigaţiile specifice durerii de spate de tip inflamator, sunt principalele obiective urmărite de iniţiatorii campaniei. Pentru a afla răspunsul la întrebarea dacă ar trebui să consultaţi un medic, puteţi completa testul rapid de autoevaluare, aici: http://www.reumatism.ro/nuintoarcespatele/autoevaluare/
Este important de reţinut că deși mișcarea și analgezicele pot calma (temporar) durerile, vizita la doctor rămâne obligatorie deoarece numai un medic poate pune un diagnostic corect! Nu ignora durerile de spate! Nu-ţi întoarce spatele!



Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu