miercuri, 1 iulie 2015

Deviatiile sexuale, intre incitant si patologic

Deviatiile sexuale sunt catalogate de psihologi ca fiind orice lucru practicat de mai putin de 10% din populatie. Insa acestea sunt vazute de specialisti drept factori necesari intr-o societate care implica inovatie si fara de care nu am putea progresa intr-o anumita directie.

Deviatiile sexuale, intre incitant si patologic
Deviatia sexuala cea mai populara este homosexualitatea, practicata de 5% din populatie, ea avand drept norma heterosexualitatea. Interesant este insa faptul ca bisexualitatea caracterizeaza aproximativ 15% dintre oameni si deci, a iesit teoretic de sub spectrul deviatiei sexuale.

Hai sa vedem ce alte obiceiuri au oamenii si pot catalogate drept deviatii sexuale...

Deviatie sexuala poate insemna si experimentarea orgasmului in circumstante speciale


Desigur, o femeie care se bucura de un anumit fel de deviatie sexuala este putin diferita de alte femei. Cele mai multe ar putea crede ca o prostituata care isi biciuieste clientul nu este sexual normala. In acelasi timp, exista o regula intre prostituate si partenerii lor, potrivit careia femeia in cauza nu comite adulter facand orice ii cere partenerul cu exceptia cazului in care ea ajunge la orgasm.
O deviatie sexuala putin diferita
Dorinte "altfel" pentru a ajunge la orgasm
Deviatia sexuala care duce de la durere la placere

Doi cercetatori suedezi de sexualitate au intervievat o femeie care a declarat urmatoarele: "Cand m-am casatorit, sotul meu a descoperit destul de repede cum ma poate satisface complet. El ma biciuieste din cand in cand si uneori experimentez un orgasm foarte puternic in timp ce sunt biciuita." Femeia a atribuit dorinta ei de a fi biciuita faptului ca tatal sau a batut-o de multe ori atunci cand era mica.

Se presupune ca intre 5 si 10% dintre oameni includ practicile sadomasochiste in timpul sexului. Sadomasochismul merge pe ideea ca placerea izvoraste din durere. Sadismul include persoanele care se excita atunci cand provoaca durere, iar masochismul pe cele care se incita atunci cand simt durere.

Deviatia sexuala de a domina sau a fi dominat


Intre 15 si 50% dintre femei isi doresc sa fie dominate in pat si in jur de 75% dintre barbati adora sa domine, raporturi de putere destul de des intalnite in timpul sexului. Daca dominarea si supunerea se fac pe cai mai drastice, cum ar fi poruncile umilitoare sau chiar mimarea actului de viol, putem vorbi de practici mai rar intalnite, vazute drept deviatii.
Deviatia sexuala de supunere si dominare
Intre 15 si 50% dintre femei isi doresc sa fie dominate in pat
Nu intra la deviatii faptul ca iubitul iti vorbeste "murdar" sau te leaga cu o esarfa de maini. Daca ulterior imobilizarii iti provoaca insa si durere pe diverse cai, cum ar fi ceara fierbinte picurata pe corp, iar tu simti placere, atunci da, putem vorbi de o deviatie sexuala.

Sadomasochismul si raportul de dominare-supunere in pat sunt deviatii sexuale gemene, caci rareori exista una fara cealalta.

Deviatia sexuala cu sex in trei sau sex in grup

Sexul practicat cu cel putin inca doua persoane este o placere cu care se delecteaza foarte putini dintre noi. De aceea, activitatile sexuale in grup sunt considerate deviatii sexuale.
Sado-masochismul si dominarea-supunerea merg mana in mana
Nu intra la deviatii faptul ca iubitul iti vorbeste "murdar" sau te leaga cu o esarfa de maini
Deviatia sexuala de a face schimb de parteneri (swing)

Swingul se refera la schimbarea partenerului sexual cu o alta persoana in timp ce a treia persoana priveste, sau la doua cupluri care au relatii sexuale in acelasi timp, uitandu-se unii la altii.

Deviatie sexuala sau dorinta pentru exhibitionism

Atat pentru barbati, cat si pentru femei, putin exhibitionism este normal in comportamentul sexual, dar este foarte greu de judecat cand un astfel de comportament devine o deviatie sexuala. Multe femei poarta haine in mod intentionat sa starneasca si sa excite barbati si cu siguranta se bucura sa isi exprime sexualitatea in acest fel. Nu stim insa ce parte din comportamentul sexual feminin ar putea egala exhibitionismul barbatilor sau aratarea organelor lor sexuale strainilor. Este, de asemenea, adevarat ca femeile isi pot exprima astfel de tendinte in moduri diferite.
O forma de deviatie sexuala atribuita numai femeilor
Nimfomania presupune o nevoie obligatorie pentru sex
Deviatia sexuala feminina de insatietate sexuala sau nimfomania
O forma de deviatie feminina care este atribuita numai femeilor este nimfomania. O nevoie obligatorie pentru sex cu un numar de barbati pe care de obicei o femeie nu ii alege cu deosebita grija este inca perceputa ca o deviatie sexuala in multe culturi. Dar nimfomania nu se invarte in jurul unei femei care isi doreste sa aiba cat mai multe orgasme posibil, deoarece acea femei nu este in general capabila sa ajunga la orgasm. Prin urmare, trece de la un barbat la altul in speranta ca va gasi unul care o va ajuta sa experimenteze punctul culminant.
Taguri:
deviatie sexuala, sadomasochims, nimfomanie, dominare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu