joi, 9 iulie 2015

SENZATIONAL! Milionarii din Silicon Valley au venit la Iasi. Iata ce planuri grandioase au - FOTO, VIDEO



• Doua nume mari din domeniul IT au venit la Iasi pentru semnarea unui parteneriat prin care urmaresc realizarea platformei digitale a viitorului • Dupa un studiu de piata indelungat, acestia au gasit ca orasul Iasi este cel mai potrivit pentru realizarea centrului de cercetare-dezvoltare care ar schimba modul de consum al mass-media • "Vrem sa facem din Iasi o bucata din Silicon Valley pentru ca nivelul de implicare al angajatilor de aici este imens pentru a-si indeplini obiectivele"

Compania americana TiVo, cea care a lansat in urma cu 15 ani recorderul video digital cu acelasi nume, a incheiat la Iasi un parteneriat cu furnizorul de solutii IT, Ness Software Engineering, o alta companie de top care ofera servicii pe toate continentele. Parteneriatul dintre cele doua mari firme a fost incheiat la Iasi chiar in prezenta a doua nume mari din Silicon Valley. Este vorba despre Paul Lombardo, director in cadrul Ness, si de Dan Phillips, director in cadrul TiVo. Cei doi au avut numai cuvinte de lauda pentru piata IT din Iasi, mai ales cand vine vorba despre profesionalismul angajatilor, ceea ce i-a trimis cu gandul la realizarea unui mic Silicon Valley la Iasi.

"Vrem sa facem din Iasi o bucata din Silicon Valley pentru ca nivelul de implicare al angajatilor de aici este imens pentru a-si indeplini obiectivele. Suntem aici pentru a lucra impreuna cu clientii nostri si in acest fel sa realizam platforma digitala a viitorului. TiVo ne-a ales pentru calitatea si talentul angajatilor nostri din Iasi specialisti in software. Iasul este unic din acest punct de vedere pentru ca se gasesc ingineri extrem de talentati si poti construi un viitor stralucit alaturi de ei. Iasul este un loc propice pentru dezvoltarea software mai ales ca inginerii de aici au o cultura a inovatiei, lucru foarte important pe acest domeniu", spune Paul Lombardo, Chief Executive Officer NESS Software Engineering Services.

Numarul angajatilor din IT creste constant

Compania americana TiVo are de acum un centru de cercetare-dezvoltare în România, adica la United Business Center 2 din Palas Iasi. In Europa, compania Ness numara circa 3.000 de salariati. In Iasi sunt circa 200 anul acesta, iar in urmatorii doi ani, numarul total al angajatilor Ness de la Iasi va fi de 450. Pe langa acestia vor aparea si alte firme care vor oferi servicii intermediare, ceea ce implica noi locuri de munca. "Suntem impresionati de talentul angajatilor pe care am reusit sa ii aducem in echipa noastra. Oamenii de aici inteleg foarte bine cum functioneaza lucrurile si invata foarte repede cum functioneaza tehnologiile de ultima generatie. 40 de oameni din Silicon Valley au stat in Iasi cate 2-3 saptamani si am avut un feedback impresionant despre oamenii care lucreaza aici. Un prieten mi-a povestit cateva zile, cu multa bucurie, despre oamenii de aici", spune Dan Phillips, Chief Operating Officer TiVo.

In conditiile unei industrii aproape inexistente, dezvoltarea sectorului IT ar putea insemna un adevarat colac de salvare pentru economia orasului. Circa 5.000 de specialisti IT plus alti salariati pentru servicii adiacente lucreaza in Iasi la companii precum Amazon, Capgemini, chiar Oracle sau Xerox. In total, peste 700 de companii din domeniul IT au sedii in Iasi. Chiar si in aceste conditii, Iasul este pe locul patru in domeniul outsourcing-ului dupa Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 

Galerie video

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu