luni, 10 octombrie 2016

ANM: Informare de ploi, intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte, începând de marţi dimineaţă, în întreaga ţară

10 Oct 2016 - 12:51
ANM: Informare de ploi, intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte, începând de marţi dimineaţă, în întreaga ţară
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de ploi, intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte, valabilă începând din dimineaţa zilei de marţi până joi, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 octombrie, ora 2:00 - 13 octombrie, ora 10:00, aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marţi, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est şi la munte.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi local 40 - 50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane.

Pe parcursul zilei de marţi, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari şi mai ales în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55 - 65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70 - 80 km/h, viscolind ninsoarea.

ANM precizează că, în dimineaţa zilei de marţi, 11 octombrie, va actualiza informarea emisă luni, privind evoluţia şi intensitatea precipitaţiilor, cu deosebire din zona Moldovei şi a Carpaţilor Orientali şi Meridionali.
AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu