joi, 13 octombrie 2016

În Roman, datorită ploii: 6.807 consumatori nealimentați cu energie și 13 puncte de transformare afectate

În Roman, datorită ploii: 6.807 consumatori nealimentați cu energie și 13 puncte de transformare afectate

poza stire efectele ploiiPrefectul judeţului, Niculina Dobrilă, alături de subprefectul Vlad Ciurea şi de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a participat la videoconferinţa condusă de secretarii de stat, Raed Arafat şi Irina Alexe, având ca temă gestionarea efectelor fenomenelor hidrologice şi meteorologice produse.
Potrivit ultimei avertizări hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în intervalul 12.10.2016 ora 12.00 – 13.10.2016 ora 21.00, judeţul Neamţ se află sub atenţionare cod galben pe râurile Trotuş, Bistriţa – bazin superior şi afluenţi, Moldova - bazin superior şi afluenţi şi cod portocaliu în intervalul 12.10.2016, ora 12,00 – 13.10.2016, ora 8,00 pe râul Trotuş, bazinul superior şi afluenţi.
Conform raportului Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) , de la ora 16,00, în judeţul Neamţ au fost afectate municipiile Piatra Neamţ şi Roman din punct de vedere al alimentării cu energie electrică.
Astfel, în Roman au fost afectate 13 puncte de transformare nealimentate, 3 linii de medie tensiune nealimentate parţial, o linie de medie tensiune nealimentată total, 6807 consumatori nealimentaţi, iar în Piatra Neamţ au fost afectate 8 posturi de transformare nealimentate şi a fost inundată o boxă.
Problemele nu au fost majore. Tazlăul a fost singurul în care s-a constatat o creştere importantă de debit, fără efecte însă, acum fiind în scadere. În Piatra Neamţ problemele de alimentare cu energie electrică au fost rezolvate, iar la Roman aproape toate lucrările de remediere erau deja efectuate la ora raportării ISU, conducerea E-ON Electrica asigurându-ne că până la ora 18,00 lucrările vor fi finalizate”, a spus prefectul Niculina Dobrilă. Sursa: Comunicat de presă Prefectura Neamț
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu