luni, 10 octombrie 2016

Proteste în Sănătate, de azi. Urmează greva generală din 31 octombrie





Proteste în Sănătate. Luni, Federația Sindicală Hipocrat din România declanșează seria de proteste, care va culmina cu greva generală, din 31 octombrie.
„Inițiem un demers care ar trebui să continue cu întrevederi la care să se discute aplicat, pentru prezentarea revendicărilor și soluționarea lor. Am perseverat în acțiunile noastre și considerăm că trebuie să găsim soluțiile potrivite pentru o situație care a generat o stare de confuzie și revoltă. În caz contrar, așa cum am anunțat deja la mijlocul acestei săptămâni, notificăm autoritățile cu privire la deschiderea conflictului de muncă”, susține președintele Federației Sindicale Hipocrat, Ion Cotojman.

Proteste în Sănătate. Care sunt revendicările sindicaliștilor

Angajații din sistemul sanitar vor purta banderole albastre timp de cinci zile, adică până pe 14 octombrie. Vor urma pichetarea și întreruperea temporară a activității în următoarea săptămână, în intervalul 17 – 21 octombrie 2016. Pe data de 31 octombrie, începe greva generală.
Sindicaliștii din Sănptate cer emiterea de urgență a modificărilor Ordinului Ministrului Sănătății 870/2004, în vederea corelării cu OUG 20/2016 și identificarea soluțiilor reale de motivare a medicilor care urmează să acopere normele de muncă vacante, generate de vidul de specialiști pe diverse specialități medicale, chirurgicale sau de urgență, crearea unui cadru legal pentru admiterea în învățământul superior a asistenților medicali cu studii medii și vechime în specialitate, în vederea parcurgerii unor programe de formare unice, la nivel național și, totodată, pentru respectarea standardelor și curriculelor europene de formare a personalului medical cu studii superioare, o salarizare unitară a personalului medical, în orice sector de activitate în care se asigură act medical, o salarizare corespunzătoare a personalului TESA și a funcționarilor publici din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică, în concordanță cu salarizarea din sectorul de activitate Sănătate.
Pe lista revendicărilor Federației Sindicale Hipocrat se mai află acordarea sporurilor pentru condiții deosebite de muncă la salariile actuale, și nu la cele din anul 2009, acordarea tichetelor de vacanță și de masă pentru toți salariații din sistemul de sănătate și asistență socială, finanțarea corespunzătoare a sistemului de sănătate românesc, în vederea angajării de personal pentru acoperirea deficitului de personal și stopării migrației, precum și pentru îmbunătățirea satisfacției pacienților și asigurării resurselor necesare pentru servicii de calitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu