joi, 9 iulie 2015

Târgul de carte Libris a primit bani din bugetul județului

Târgul de carte Libris a primit bani din bugetul județului

Târgul de carte Libris a primit bani din bugetul județului
08 July
03:58 2015
A cincea ediţie a târgului de Carte Libris Neamţ va avea susţinerea Consiliului Judeţean. Suma alocată, prin hotărâre a legislativului judeţean, este de 15.000 de lei. Evenimentul se va desfăşura în perioada 17 – 20 septembrie, dar Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, în calitate de co-organizator, avea nevoie de bani din timp, pentru pregătiri.
targ807cTârgul de carte Libris Neamţ este inclus în circuitul naţional al târgului de carte din România şi, conform organizatorilor, constituie un factor de sprijin pentru cultura şi prosperitatea cetăţenilor din judeţul Neamţ.
În expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat luni, 6 iulie, se precizează că, din suma primită cu titlu de sponsorizare de la Consiliul Judeţean, se pot achita tarifele pentru cazare, transport local, materiale promoţionale, realizarea catalogului târgului şi acţiuni de vizibilitate a proiectului.
Târgul de Carte Libris s-a bucurat de succes la fiecare dintre ediţiile anterioare, programul fiecărui eveniment fiind bogat, cu multe lansări de volume şi cu invitaţi de renume. “La acest moment, suntem în discuţii cu mai multe personalităţi pe care noi le dorim la Neamţ. Purtăm negocieri cu personalităţi din mai multe domenii: jurnalişti şi artişti scriitori consacraţi şi persoane publice care au scris cărţi despre activitatea lor dintr-o anumită perioadă. Ne dorim ca în cadrul târgului să aibă loc şi unul sau două
spectacole susţinute de artiştii pe care îi vom invita. Noi am participat, în luna iunie, la târgul de carte de la Bucureşti, tocmai pentru a lua pulsul şi pentru a pregăti un eveniment deosebit la Piatra Neamţ”, a afirmat Mihai Caravan, directorul Departamentului de Relaţii Interne şi Târguri din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ.
La evenimentul din luna septembrie nu vor fi uitaţi scriitorii care locuiesc sau care au copilărit în Neamţ. O noutate va fi locul în care se va desfăşura Târgul de carte. Pentru a fi mai aproape de cetăţeni, Târgul de carte va fi “vegheat” de Turnul lui Ștefan, din Curtea Domnească, adică va fi într-un spaţiu deschis, nu într-o clădire, aşa cum s-a procedat la ediţiile anterioare.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu