joi, 9 iulie 2015

Medicii de familie duc acasă zeci de mii de lei

Medicii de familie duc acasă zeci de mii de lei

Medicii de familie duc acasă zeci de mii de lei
09 July
03:25 2015
258 de medici au împărţit 2.566.078,64 de lei, într-o lună. Cel mai mare venit al cabinetului unui medic de familie din Neamţ, pe luna mai, a fost 19.590,62 de lei. 
În Roman funcţionează 33 de cabinete de medici de familie şi 258 la nivelul întregului judeţ. Veniturile acordate de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ acestor cabinete, pentru luna mai, totalizau 2.566.078,64 de lei.
Conform normelor în vigoare, un medic de familie primeşte 50% din bani per capita, respectiv pe baza unui punctaj primit pe lista de pacienţi pe care îi are înscrişi, şi 50% din bani pe serviciile acordate.
Pentru luna mai, sumele primite de către cabinetele medicilor de familie din judeţ s-au situat, în general, între 5.000 şi 10.000 de lei. Au existat şi extreme, în funcţie de numărul de pacienţi înscrişi în listă şi de serviciile medicale care au fost acordate în luna respectivă, ca de exemplu un cabinet căruia i s-a decontat, pe luna mai, numai suma de 1.071 de lei, lei, în vreme ce un alt cabinet, al unui medic din comuna Hangu, a primit chiar şi 19.590,62 de lei.
Potrivit medicului de familie Mihaela Covrig, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamţ, aceşti bani sunt împărţiţi în mai multe părţi, iar la final, suma care îi rămâne unui medic de familie nu este mai mare decât salariul unui medic specialist care lucrează într-un spital. Din banii decontaţi cabinetului medical de către CAS Neamţ sunt plătiţi asistenţii medicali, infirmierii, se plătesc softurile de cabinet, utilităţile – căldură, electricitate, plus alte cheltuieli.

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu