sâmbătă, 15 octombrie 2016

Băcănie cu Dichis Roman vă spune care sunt beneficiile consumului de curmale

Băcănie cu Dichis Roman vă spune care sunt beneficiile consumului de curmale

poza stire curmale bacanie cu dichisFie ca sunt proaspete, fie ca sunt uscate, curmalele sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe, si asta datorita continutului mare de nutrienti, care dau energie organismului, scad colesterolul, imbunatatesc digestia si ne feresc de boli grave.
Iata mai jos cele mai importante beneficii ale consumului de curmale:
1. Curmalele uscate au zero colesterol si contin foarte putine grasimi.
2. Sunt bogate in proteine, fibre, vitaminele B1, B2, B3 si B5, dar si vitaminele A1, E si C. Curmalele mai contin fibre, potasiu, calciu, mangan, fosfor, cupru, seleniu si magneziu.
3. Deoarece contin fibre solubile si insolubile, dar si mai multe feluri de aminoacizi, sunt foarte bune pentru combaterea diverselor probleme digestive. Curmalele sunt recunoscute pentru efectul lor laxativ.
4. Contin zaharuri naturale, adica glucoza, sucroza si lactoza care ajuta la energizarea organismului.
5. Datorita continutului de potasiu, ele mentin sanatos sistemul nervos si reduc riscul de atac cerebral.
6. Trateaza anemia, deoarece sunt bogate in fier.
7. Ajuta la tratarea constipatiei. Pune curmale la inmuiat in apa si consuma inclusiv apa, in acest fel nu vei mai avea probleme cu constipatia. Studiile au aratat ca un consum regulat de curmale ajuta la curatarea tractului gastro-intestinal.
8. Curmalele uscate contin 290 de calorii la 100 de grame, de aceea persoanele care vor sa slabeasca ar trebui sa le manance in loc de alte dulciuri. Ele satisfac pofta de dulce si, consumate cu moderatie, nu ingrasa.
9. Imbunatatesc vederea si intaresc sistemul imunitar. De asemenea, protejeaza organismul de cancer.
10. Contin fluor care ajuta la prevenirea formarii cariilor.
11. Sunt recomandate in timpul sarcinii, deoarece contin nutrienti esentiali pentru dezvoltarea armonioasa a fatului, intaresc musculatura peretilor uterului si imbogatesc cu nutrienti laptele matern.
12. Imbunatatesc viata sexuala.
Băcănie cu Dichis Roman
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu