sâmbătă, 15 octombrie 2016

DENTEXPERT Roman recomandă: ce trebuie să faceți în cazul infecțiilor dentare

DENTEXPERT Roman recomandă: ce trebuie să faceți în cazul infecțiilor dentare

poza stire dentexpert infectii dentareMulte persoane au tendinţa de a amâna vizita la medic până când durerile devin insuportabile ori, în cazul copiilor, până când dinţii sunt înlocuiţi cu cei definitivi. Urgenţa cea mai frecventă pentru care pacientul caută medicul stomatolog este abcesul dentar care reprezintă o durere continua, pulsatilă în dreptul unui grup de 2,3 dinţi, acompaniată de o umflătură mai mult sau mai puţin impresionantă.
Simptomele infecțiilor dentare nu sunt întotdeauna ușor de recunoscut, întrucât o parte dintre ele se pot confunda cu manifestările unor inflamații gingivale superficiale, care sunt adesea ignorate de pacienți sau tratate cu un simplu calmant. Este important să recunoști la timp semnele care anuntă o infecție dentară, întrucât afecțiunea poate conduce rapid la complicații severe și în final, la căderea dinților.
Primele simptome ale unui abces sunt senzatia de disconfort in timpul vorbirii si al masticatiei si durerile pulsatile la nivelul zonei infectate, accentuate atunci cand regiunea este palpata. Pe langa senzatia dureroasa o infectie dentara este insotita de un tablou simptomatic complex din care amintim: inflamarea și înroșirea puternică a gingiei; pungă de puroi la rădăcina dintelui (din care iese un lichid gălbui); spasme musculare în zona maxilarului; dispersia durerii și a inflamatiei la nivelul maxilarului, obrajilor, gâtului și a nodulilor limfatici; migrarea durerii la nivelul urechilor; dificultate la deschiderea gurii.
Pentru a-ți putea da seama mai ușor dacă durerea sau disconfortul pe care l-ai sesizat la rădăcina unui dinte este doar o inflamație superficială sau un abces, este important sa știi că exista trei cauze principale ale infecțiilor. Cunoașterea acestora te poate ajuta să faci mai ușor legătura între simptomele pe care le manifești și diagnosticul de infecție dentara:
- cariile – în special cele foarte adânci, lăsate netratate pe termen lung, pot eroda dintele și ajunge la nerv; patrunderea resturilor de mâncare și a altor substanțe în “canalul” creat de perforararea cariei poate declanșa rapid o infecție, mai ales pe fondul unui sistem imunitar slăbit;
- traumele externe – fracturi, lovituri și orice alt impact puternic suferit la nivelul unui dinte sau al gingiei poate degenera ușor într-un abces dentar;
- plombele adânci – obturațiile foarte mari, care au fost aplicate în apropiere de nerv, sunt susceptibile de infecții, întrucât presiunea din timpul mestecatului poate pune presiune foarte mare pe fragmentul dentar ramas după curățarea cariei; în timp, aceasta presiune duce la moartea nervului, care se tumefiază și se infectează ușor.
Indiferent de cauza aparitiei infectiei, trebuie sa va prezentati de urgenta la cabinetul stomatologic inca de la aparitia primelor simptome. Netratata corespunzator infectia se poate raspandi si in alte zone ale organismului, punand in pericol viata pacientului.
DENTEXPERT Roman
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu