sâmbătă, 15 octombrie 2016

Fii expert în rețelistică și conectică!

De peste zece ani sunt conectata la internet. Daca la inceput mi se parea putin mai mult decat un simplu moft, folosind internetul in principal pentru documentare profesionala si pentru comunicarea cu prietenii, acum totul a capatat o importanta infinit mai mare. Documentarea profesionala a devenit o necesitate din ce in ce mai stringenta, comunicarea cu ceilalti, fie ca sunt prieteni, colegi, sefi sau noi si noi cunostinte prin intermediul internetului practic nu poate fi intrerupta. In plus a aparut o alta necesitate la fel de stringenta: aceea de a-mi expune celorlalti propriile cunostinte, idei si opinii. Plus ca shopping-ul online este uneori mult mai avantajos decat cumparaturile din magazinele clasice, care sunt uneori cu mult mai slab aprovizionate raportat la necesitatile mele.
Pentru a avea o conexiune la internet permanenta, fiabila si de calitate iti trebuie nu numai un calculator personal extrem de performant, ci si de accesorii de calitate: router wireless, cabluri HDMI, adaptoare HDMI, adaptoare HDMI-DVI, cabluri retea, cabluri fibra optica. Iar achizitia acestora poate fi facuta extrem de usor de la un magazin cu o experienta de zece ani: magazinul Conectica.
Magazinul Conectica a luat naștere în anul 2006, iar în cei peste 10 ani de activitate, online și offline, a devenit un important importator și distribuitor în domeniul conecticii, oferind o gamă variată de produse din aria echipamentelor de rețelistică, conectică și periferice PC.
 Poate pentru unii sună plictisitor, dar pentru noi, Conectica înseamnă pasiune… de peste 10 ani de zile! De ce? Pentru că ne place să te știm conectat non-stop la tehnologia potrivită, care îți va face viața mai ușoară și plăcută.
 Sigur ai un prieten bun la instalat sisteme de operare și reparat bug-uri, nu-i așa? Să știi că nici găsirea accesoriilor potrivite pentru PC-ul tău nu trebuie să fie o corvoadă! Crezi ca nu te pricepi? Documentează-te puțin și poți deveni expertul în rețelistică și conectică, la care apelează prietenii tăi atunci când nu știu cum să-și configureze rețeaua sau ce cablu să aleagă pentru cele mai tari seri de film cu prietenii și familia! Este simplu să-ți alegi cele mai bune produse de conectică de pe Conectica.ro
 Rețeaua wireless întâmpină probleme de conectivitate? Nu-ți face griji! problema poate fi rezolvată cu ajutorul unui router dual-band.
Probabil acum te întrebi ce este de fapt un router dual-band? Explicația este una cât se poate de simplă.
Practic, routerele wireless funcționează la diferite frecvențe: 2.4 GHz si 5 GHz. Routerul dual-band funcționează simultan atât pe frecvența de 2.4 GHz, cât și pe cea de 5 Ghz, în timp ce routerul single-band funcționează doar în frecvența de 2.4 GHz!
Routerul dual-band oferă o rază mai mică de acoperire dar un semnal mult mai puternic datorită faptului că bandă de 5 GHz este mai puțin aglomerată iar posibilele interferențe cu alte dispozitive sunt aproape inexistente.
Aproape toate routerele care dispun de bandă 5GHz sunt și standard AC ceea ce înseamnă o rată de transfer superioară față de standardul N regăsit la routerele single-band. Utilizatorii pot experimenta probleme de performanță și fiabilitate a semnalului în banda de 2.4 GHz din cauza interferențelor cu alte gadgeturi precum telefoane mobile, dispozitive Bluetooth, hotspot-uri Wi-Fi, aparatură electronică etc.
Acesta este motivul principal pentru care furnizorii de dispozitive wireless au adoptat transmisia de date și în banda de 5 Ghz, astfel luând naștere routerele dual-band precum TP-Link Archer C8.
Archer C8 oferă suport pentru standardul Wi-Fi 802.11ac, oferind viteze de transfer de până la 1,75 Gbps. Astfel, 1.3Gbps în frecvența de 5GHz și 450Mbps în frecvența 2,4GHz cu ajutorul celor trei antene amplificatoare care asigură un semnal wireless continuu. Procesorul dual-core de 800MHz oferă performanțe îmbunătățite și stabile cu dispozitivele Wi-Fi, Ethernet și USB. Raza de acoperire se extinde în întreaga zonă de folosință, făcându-l astfel alegerea ideală pentru aplicațiile consumatoare de bandă, precum streaming-ul video HD și jocurile online.
Cu ajutorul Tehnologiei Beamforming, Archer C8 localizează dispozitivele izolate, iar apoi focalizează puterea semnalului wireless în acele direcții, realizându-se astfel o conexiune wireless în zonele cu acoperire slabă sau inexistentă.
Se pot accesa, partaja cu ușurință o imprimantă, documente și fișiere media cu dispozitivele din rețea sau online prin intermediul serverului FTP al routerului. Portul USB 3.0 oferă o viteză de 10 ori mai rapidă față de portul USB 2.0.
router 2
Porturile Gigabit WAN-LAN sunt ecranate complet, astfel se poate realiza un transfer de date uimitor WAN-LAN de până la 1000 Mbps. Archer C8 poate susține o rețea robustă și extrem de rapidă, realizată cu ajutorul unor cabluri de retea cat 6.

Cât de performantă este o conexiune prin cablu?
Conexiunea la internet tip wireless poate parea o alegere mai convenabilă  si usoara față de cablurile de rețea, insa utilizarea conexiunii prin cabluri prezinta numeroase avantaje:
- viteze mai mari
- un timp de latenţă mai redus
  • - nu prezinta probleme de interferenţe
  •  
Chiar daca nu-ți vei conecta telefonul smartphone la un cablu de rețea, acesta iti poate fi de mare ajutor atunci când vine vorba de utilizarea unui dispozitiv precum PC, laptop, consolă de gaming, televiziune prin satelit sau alte tipuri de dispozitive care necesită o conexiune prin cablu la internet!
 
Cât de rapidă este conexiunea Ethernet?
Conexiunea Ethernet este pur și simplu mai rapidă decât Wi-Fi; nu există nici o conexiune mai bună de atât. Conexiunea prin router Wi-Fi a devenit semnificativ mai rapidă în ultimii ani datorită noilor standarde, care oferă viteze maxime de 866.7 Mb/s și respectiv 150 Mb/s. Aceasta este o viteză maximă pentru toate dispozitivele din rețeaua care se dorește share, și probabil nu va atinge astfel de viteze - dar, cu toate acestea, conexiunea Wi-Fi este mult mai rapida decât obișnuia să fie.
Pe de altă parte, conexiunea Ethernet poate să ofere viteze de transfer de până la 10 Gb/s, prin intermediul unui cablu patch-cord.
Dacă doriți să transferați fișiere cât mai repede posibil, între PC-uri sau dispozitive aflate în aceeași locație, este recomandat să utilizați conexiunea Ethernet în loc de cea Wi-Fi – și ideal, sa folosiți cabluri patch-cord Cat-6/ Cat-6a / Cat-7
Conexiunea la Internet nu este implicată în acest sens, așa că totul ține de viteza maximă pe care hardware-ul poate să o ofere. Dar și aceasta contează doar dacă se transferă în mod regulat cantități mari de date între computere și doriți ca acest lucru să fie cât mai rapid posibil.
Puteți testa acest lucru prin rularea mai multor teste de viteză a conexiunii la Internet, o dată folosind conexiunea Wi-Fi și a doua oară folosind conexiunea Ethernet. Dacă vă interesează sa testați viteza de transfer, încercați să transferați un fișier mare între două PC-uri în timp ce acestea sunt conectate la rețeaua Ethernet, cât și în timp ce acestea sunt conectate la rețeaua Wi-Fi. In acest fel puteti descoperi diferența între cele doua tipuri de conexiuni la internet!
 Cu ajutorul unui adaptor HDMI puteti conecta un dispozitiv cu interfata HDMI, precum un Blu-ray player, camera video, consola gaming, PC sau laptop la un monitor/proiector cu iesire DisplayPort.
Cu un design compact, adaptorul HDMI la Displayport necesita un spatiu minim iar alimentarea se face prin conexiunea USB, astfel incat nu necesita o sursa de alimentare externa!
Obtineti astfel rezolutii video de pana la 4K, care va ofera libertatea de a conecta Ultrabook-ul HDMI HD 4K sau laptopul la un monitor/proiector Ultra HD 4K.

Acesta este solutia perfecta pentru o varietate de aplicatii, inclusiv sali de conferinta sau chiar standuri expozitionale.

Economisiti bani si timp!

Cu acest adaptor HDMI la DisplayPort puteti economisi timp si bani. Functioneaza perfect cu sistemul deja existent, atunci cand conectati un dispozitiv nou, eliminand costurile prin asigurarea ca nu va trebui sa schimbati sau sa faceti upgrade pentru componentele actuale. Este foarte usor de instalat si nu necesita un software/driver.

Sporiti productivitatea

Puteti sa conectati un monitor secundar la laptopul dvs. ce ofera o productivitate sporita deoarece extinde spatiul de pe ecran care va permite sa lucrati mai eficient si mai rapid.
Este perfect pentru utilizarea la birou unde redactati adesea documente, foi de calcul sau lucrati cu mai multe pagini web.

Bucurati-va de o calitate a imaginii ultra HD

De patru ori rezolutia 1080p de inalta definitie, veti fi uimiti de calitatea imaginii unui monitor de 4K sau de a unui televizior. Acest adaptor HDMI la DisplayPort va permite sa livrati continut de inalta rezolutie catre monitorul/proiectorul dvs. DisplayPort, prin calitatea uimitoare a Ultra HD.

In plus, adaptorul este compatibil cu monitoarele 1080p, ceea ce il face un accesoriu perfect pentru acasa, la birou sau in alte aplicatii de lucru. Suportul pentru 4K face adaptorul alegerea potrivita pentru productie video precum aplicatii de vizualizare si editare post-productie!

Descoperiti intreaga gama de produse de conectica si retelistica, precum routere si cabluri HDMI menita sa va imbunateasca stilul de viata, atat acasa, cat si la birou!


Acest ghid cu privire la modul în care sa-ți alegi un router te va ajuta la definirea unor termeni tehnici utilizați în mod obișnuit, astfel încât să poți alege cel mai bun router pentru nevoile tale.
Pentru a alege corect, ține cont de următorii factori:
Standardele wireless B, G, N, și AC
Acestea se referă în principal la tehnologia utilizată în componența unui router wireless. Standardul Wireless AC este în prezent cel mai avansat standard, și oferă cel mai bun semnal și rază de acoperire pentru dispozitive mobile. Dacă ai de gând să-ți cumperi un router nou, ideal este să iei în considerare achiziționarea minim a unui model de router Wireless-N pentru a te pregăti pentru nevoile viitoare ale tehnologiei în continuă dezvoltare. Un router wireless-N este compatibil cu dispozitive wireless mai vechi, inclusiv cele desemnate ca Wireless-G și Wireless-B. În general, fiecare standard nou mărește rază de acoperire și oferă viteze mult mai mari față de standardele anterioare.
Viteza
În primul rând, cele mai scumpe routerele nu sunt neapărat cele mai bune pentru nevoile tale. Ele sunt proiectate pentru utilizări masive a lățimii de bandă, cum ar fi utilizarea mai multor dispozitive pentru gaming și video streaming. Pentru majoritatea apartamentelor, un router cu preț mediu va funcționa perfect. Routerele scumpe suportă lățimii mari de bandă care devin rapid irelevante în cazul în care conexiunea la internet este mai lentă decât viteza maximă pe care o poate suporta router-ul. De exemplu, în cazul în care routerul suportă o conexiune de 100 Mbps, este mult mai mult decât suficient în cazul în care conexiunea la internet este de 25 Mbps, deoarece conexiunea la internet, și nu router-ul, este factorul de limitare a vitezei reale.
Numărul de dispozitive conectate
Cele mai multe routere actuale sunt capabile să gestioneze mai multe dispozitive simultan. Pentru o gospodărie normală din România, noi îți recomandam un router cu preț mediu, care suportă cu ușurință: câteva pc-uri conectate prin cabluri de rețea, câteva smartphone-uri / tablete sau alte dispozitive de uz cotidian.
Raza de acoperire
Mai important decât viteza este raza de acoperire, mai ales într-un apartament cu mai multe camere. De obicei toate routere middle range oferă o rază de acoperire decentă și vor funcționa perfect într-un apartament. Dacă locuiești într-o casă la curte sau dacă routerul tău nu poate să ofere suficient de mult semnal, poți să optezi fie pentru un range extender fie pentru o antenă Omni-direcțională, pentru a crește semnificativ calitatea și acoperirea semnalului wireless.
Branduri
Ca majoritatea electronicelor, produsele de marcă sunt mult mai fiabile și mult mai calitative comparativ cu cele no name sau mai puțin cunoscute. Recomandăm produsele celor de la Tenda si TP-Link, principalii jucători, care oferă o gamă variată de routere wireless gata sa-ți satisfacă nevoile.

Standardul HDMI (High-Definition Multimedia Interface) a inceput sa fie folosit in productia de masa din 2003 si este menit sa inlocuiasca metodele mai vechi de conectare audio-video cum ar fi VGA si S-video. Spre deosebire de aceste metode analogice, standardul modern HDMI transmite semnal in format digital atat audio cat si video.
HDMI este una dintre cele mai simple moduri de a conecta diferite dispozitive, si necesita foarte putina configuratie. Este important sa intelegi ca un singur cablu HDMI va transmite atat semnalul video, cat si audio catre monitorul tau. In plus, HDMI ofera cea mai buna calitate a sunetului cat si a imaginii dintre toate modurile diferite in care poti conecta dispozitivele.
Te voi indruma in continuare despre cum sa conectezi diferite device-uri prin intermediul HDMI.

Conectarea la un sistem Home-Cinema

Identifica porturile HDMI ale dispozitivelor. Daca ai un receiver cu suficiente porturi de intrare HDMI, iar televizorul are si el cel putin o intrare HDMI, ar trebui sa-ti poti conecta toate dispozitivele prin sistemul home-cinema, pentru a obtine cea mai buna calitate posibila.
In mod normal, daca ai televizorul mai nou de 2009, el ar trebui sa suporte HDML 1.3 ART (Audio Return Channel), permitandu-i sa trimita receiverului si semnal audio, prin sistemul home-cinema. in situatia in care televizorul nu suporta versiunea HDMI 1.4, poti sa folosesti separat un cablu audio. Pentru cea mai buna calitate, recomand un cablu audio digital. Conecteaza cablul digital la iesirea audio a televizorului si la intrarea audio a receiverului.
La receiverul tau poti conecta diverse dispozitive: DVD/Blu-ray player, console gaming si multe altele. Daca acesta are putine porturi HDMI, conecteaza prin HDMI dispozitivele pe care le folosesti cel mai mult, iar pentru restul gaseste alte moduri de conectare. Spre exemplu, daca receiverul tau dispune doar de doua intrari HDMI, si tu folosesti un Playstation 4, un Roku si un DVD player, conecteaza Playstation-ul si Roku la HDMI, iar pentru DVD-player foloseste un cablu video component (YPbPr).


Conectarea direct la televizor

in cazul in care nu folosesti un sistem home-cinema, iti poti conecta in continuare dispozitivele HDMI direct la televizor. Majoritatea televizoarelor moderne au cel putin doua intrari HDMI. Daca ai de gand sa folosesti mai multe dispozitive HDMI iar televizorul nu dispune de suficiente porturi de intrare, poti achizitiona un switch HDMI care iti va suplimenta numarul de porturi HDMI disponibile. Cu ajutorul protocolului activat HDMI-CEC, poti sa controlezi dispozitivele conectate cu ajutorul telecomenzii televizorului. Functia trebuie activata pentru fiecare dispozitiv pe care vrei sa-l controlezi.
PC-uri - in situatia in care PC-ul sau Laptop-ul tau nu dispun de port HDMI, dar dispun de iesire video precum DVI sau Displayport, poti achizitiona un adaptor HDMI care sa-ti permita conectarea unui cablu HDMI. Daca ai nevoie de conversie DVI la HDMI, va trebui sa utilizezi un cablu separat pentru audio, deoarece DVI nu transfera semnal audio. Exista, de asemenea, adaptoare USB-la-HDMI pentru calculatoare fara porturi video.
Console de gaming - Conecteaza consola la portul HDMI al televizorului. Majoritatea consolelor de gaming aparute in ultimii ani (mai putin primele versiuni de Xbox 360 si Wii) suporta HDMI. Majoritatea consolelor vor detecta automat conexiunea HDMI.


Cu informatiile potrivite poti deveni expert in retelistica si conectica. In primul rand pentru a te ajuta pe tine si nu in ultimul rand pentru a-i ajuta pe toti prietenii care au nevoie de tine.
conectica_banneregoogle_saptamanileretelisticii_728x90px

Articol scris pentru SuperBlog 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu