Banalul cappuccino pe care unii îl beau zilnic de la automatele de la colţ de stradă poate provoca afecţiuni grave, informeaza Spynews.
Conform unui raport publicat recent de specialişti, cea mai periculoasă
băutură de la "automatele de cafea" este cappuccino, întrucât s-a
descoperit că în cele mai multe cazuri acesta conţine
carboximetilceluloză. Substanţa, care în industria alimentară are
indicativul E466, se obține din celuloză, principalul polizaharid și
constituent al lemnului și tuturor structurilor plantelor. Conform
chimiştilor, E466 se obține în scop comercial din lemn și este
modificată pe cale chimică. Are multiple utilizări, în principal ca
agent de îngroșare, dar și ca umplutură, fibre dietetice, agent
antiaglomerant și emulgator. Este similară cu celuloza dar este foarte
solubilă în apă. În industria alimentară se folosește ca gelifiant,
agent de vâscozitate și de întărire, al cărui consum este foarte
periculos, deoarece produce tulburări de tranzit intestinal, flatulență,
diaree și crampe abdominale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu