vineri, 14 octombrie 2016

Otrava pe care o bem zilnic de la automatul de cafea

14 Oct 2016 - 07:53
Otrava pe care o bem zilnic de la automatul de cafea AndreyPopov/Getty Images/iStockphoto Coffee maker pouring hot espresso coffee in a glass
Banalul cappuccino pe care unii îl beau zilnic de la automatele de la colţ de stradă poate provoca afecţiuni grave, informeaza Spynews.
Conform unui raport publicat recent de specialişti, cea mai periculoasă băutură de la "automatele de cafea" este cappuccino, întrucât s-a descoperit că în cele mai multe cazuri acesta conţine carboximetilceluloză. Substanţa, care în industria alimentară are indicativul E466, se obține din celuloză, principalul polizaharid și constituent al lemnului și tuturor structurilor plantelor. Conform chimiştilor, E466 se obține în scop comercial din lemn și este modificată pe cale chimică. Are multiple utilizări, în principal ca agent de îngroșare, dar și ca umplutură, fibre dietetice, agent antiaglomerant și emulgator. Este similară cu celuloza dar este foarte solubilă în apă. În industria alimentară se folosește ca gelifiant, agent de vâscozitate și de întărire, al cărui consum este foarte periculos, deoarece produce tulburări de tranzit intestinal, flatulență, diaree și crampe abdominale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu